Το tip της μαμάς: Πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζετε συχνά στην κουζίνα

Κι όμως, υπάρχουν ορισμένα πράγματα στην κουζίνα που καλό είναι να μην τα καθαρίζετε καθημερινά με ισχυρά απορρυπαντικά.

Το tip της μαμάς: Πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζετε συχνά στην κουζίνα
Bigstock

Υπάρχουν ορισμένες επιφάνειες και αντικείμενα στην κουζίνα που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα.

Σύμφωνα με ειδικούς, η συχνότητα καθαρισμού αλλά και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε ενδέχεται να προκαλέσουν άμεση φθορά.

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα πράγματα:

Πάγκοι και δάπεδα

Οι κυριότερες επιφάνειες της κουζίνας που μπορεί να χαλάσουν από το τακτικό καθάρισμα είναι οι πάγκοι και τα δάπεδα .«Εάν οι πάγκοι σας είναι φτιαγμένοι από φυσική πέτρα με την πάροδο του χρόνου θα υποστούν διάβρωση λόγω διαρροών από τα τρόφιμα ή ακατάλληλων καθαριστικών χωρίς ουδέτερο pH», εξηγεί ο Delah Gomasi, Διευθύνων Σύμβουλος της MaidForYou. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για οικολογικά ή DIY προϊόντα καθαρισμού όπως το ξίδι το οποίο προκαλεί φθορά σε πάγκους και δάπεδα από φυσική πέτρα ή ξύλο.

A Stack Of Plastic Slicing Boards Next To Four Hand-held Steel Grates And A Packet Of Flour. ooking

Ξύλινες σανίδες κοπής

Προφανώς και οι ξύλινες σανίδες κοπής χρειάζονται καθάρισμα μετά από κάθε χρήση. Ωστόσο, αποφύγετε να τις μουλιάζετε στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να τις πλένετε στο πλυντήριο πιάτων. Αντ' αυτού, χρησιμοποιήστε ζεστό σαπουνόνερο και τρίψτε απαλά την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι.

Συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα

Ενώ οι συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ανθεκτικές, μπορεί να γρατσουνιστούν αν δεν προσέχετε. Αποφύγετε τη χρήση σκληρών καθαριστικών ή μη μαλακών σφουγγαριών και επιλέξτε μη λειαντικά καθαριστικά ή ακόμα και ήπιο σαπούνι με λίγο νερό.

Spring Cleaning. Young Woman Tidying Up Kitchen At Home

Επιφάνειες από γρανίτη ή μάρμαρο

Για να διατηρήσετε τους πάγκους σας από γρανίτη ή μάρμαρο σε καλή κατάσταση, φροντίστε να αποφύγετε τον καθαρισμό με ξίδι, χυμό λεμονιού ή οτιδήποτε όξινο. Απλά σκουπίστε τους με ένα μαλακό σφουγγάρι και υγρό απορρυπαντικό πιάτων ή ένα καλά στημένο βιτέξ.

Εσωτερικό των ντουλαπιών

Τα ντουλάπια πρέπει να καθαρίζονται συχνά ειδικά εξωτερικά. Όσον αφορά το εσωτερικό τους, ένα καλό σκούπισμα μία φορά το μήνα, ίσως και περισσότερο, αρκεί. Ωστόσο, αν δείτε σημάδια μούχλας τότε θα πρέπει να τα αδειάσετε και να τα καθαρίσετε άμεσα.

Με πληροφορίες από το thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved