To tip της μαμάς: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με λεμόνι στην κουζίνα

Το λεμόνι είναι ένα φυσικό καθαριστικό.

To tip της μαμάς: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με λεμόνι στην κουζίνα

Τα λεμόνια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην καθαριότητα του σπιτιού.

Bigstock

Το λεμόνι δεν δίνει μόνο γεύση στα φαγητά αλλά χάρη στις όξινες ιδιότητές του, είναι επίσης αποτελεσματικό στην καθαριότητα του σπιτιού και ειδικά της κουζίνας.

Αρκεί ο χυμός ενός λεμονιού με λίγο ζεστό νερό για να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων, τον νεροχύτη, τις σανίδες κοπής.

Τι μπορείτε να καθαρίσετε με λεμόνι στην κουζίνα

Φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων λόγω της συχνής χρήσης του είναι γεμάτος με λίπη και υπολείμματα τροφών. Για να τον καθαρίσετε, απλά στύψτε το χυμό από μισό λεμόνι σε ένα μικρό μπολ και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για τρία λεπτά σε μέτρια ισχύ. Κρατήστε την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων κλειστή για άλλα πέντε λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε τον με ένα βιτέξ ή ένα πανί από μικροΐνες.

lemonia-xriseis-spiti.jpg

Λεμόνια και χυμός λεμονιού πάνω σε πάγκο κουζίνας.

Φούρνο κουζίνας

Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας με λεμόνι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Φτιάξτε μια πάστα από αυτά τα δύο υλικά και απλώστε την στο φούρνο με ιδιαίτερη έμφαση στα λίπη. Αφήνετε να δράσει για πάνω από μία ώρα και με ένα βρεγμένο σφουγγάρι τρίβετε στη συνέχεια το φούρνο και καθαρίζετε τα υπολείμματα.
Την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε και για το τζάμι της πόρτας του φούρνου, όπου κι εκεί συχνά υπάρχουν λίπη.

Νεροχύτη

Συχνά ο νεροχύτης μπορεί να μυρίζει ή να έχει λίπη. Στύψτε ένα λεμόνι στο σιφώνι του νεροχύτη και περάστε με τη λεμονόκουπα τα σημεία στα οποία έχει συσσωρευτεί βρωμιά. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε μαγειρική σόδα αυξάνοντας την ποσότητα του χυμού λεμονιού. Ολοκληρώστε τον καθαρισμό ρίχνοντας ζεστό νερό στην αποχέτευση.

Σανίδα κοπής

Μετά από κάθε χρήση της ξύλινης σανίδας κοπής, τρίψτε την με χοντρό αλάτι και λεμόνι. Αφήστε το διάλυμα για περίπου 20 λεπτά και, στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

lemoni-xriseis-kathariotita.jpg

Τα λεμόνια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην καθαριότητα του σπιτιού, αρκεί να ξέρετε πού θα το χρησιμοποιήσετε.

Τζάμια

Τα παράθυρα της κουζίνας είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στη βρωμιά, αλλά δεν χρειάζεστε ειδικά προϊόντα καθαρισμού για να είναι καθαρά. Προσθέστε το χυμό ενός ή δύο λεμονιών σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακατέψτε με λίγο νερό και στη συνέχεια ψεκάστε στα βρώμικα τζάμια και σκουπίστε με ένα πανί μικροϊνών.

Με πληροφορίες από το thespruceeats.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved