Καύσωνας: Φρούτα που είναι πλούσια σε νερό και κρατούν ενυδατωμένα τα παιδιά

Ποια  φρούτα μπορούν να κρατήσουν ενυδατωμένο το παιδί σας το καλοκαίρι.

Καύσωνας: Φρούτα που είναι πλούσια σε νερό και κρατούν ενυδατωμένα τα παιδιά

Ποια φρούτα θα κρατήσουν τα παιδιά σας ενυδατωμένα το καλοκαίρι.

Bigstock

Το να παραμένετε ενυδατωμένοι τα καλοκαίρι και ειδικά τις ημέρες του καύσωνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την αφυδάτωση.

Είναι σημαντικό να πίνετε άφθονο νερό και να καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά.

Σε ότι αφορά τη διατροφή των παιδιών υπάρχουν ορισμένα φρούτα που περιέχουν περισσότερο νερό από κάποια άλλα κι είναι ιδανικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

karpouzi-epilogi.jpg

Καρπούζι

Περιεκτικότητα σε νερό: 91%

Το καρπούζι είναι δροσερό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ηλεκτρολύτες. Αποτελεί καλή πηγή λυκοπενίου που είναι γνωστό ότι κάνει καλό στην καρδιά. Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να απολαύσει το παιδί σας το καρπούζι είναι να το κόψετε σε σχήμα παγωτού, να το βάλετε ένα ξυλάκι παγωτού και να το παγώσετε πριν το σερβίρετε.

smoothie-me-peponi.jpg

Πεπόνι

Περιεκτικότητα σε νερό: 87%

Το πεπόνι είναι μια πλούσια πηγή βήτα-καροτίνης που είναι απαραίτητη για την υγιή όραση. Είναι αντιοξειδωτικό και καλή πηγή φυτικών ινών. Ενας έξυπνος τρόπος για να το σερβίρετε είναι να το βάλετε σε παγοθήκες και να το απολαμβάνουν τα παιδιά με νερό.

ananas.jpg

Ανανάς

Περιεκτικότητα σε νερό: 87%
Ο ανανάς είναι μια πλούσια πηγή βήτα-καροτίνης και βιταμίνης C. Ενισχύει το ανοσοποιητικό ενώ οι φυτικές ίνες στον ανανά διατηρούν το πεπτικό σύστημα του παιδιού υγιές. Ο ανανάς είναι επίσης γνωστό ότι έχει αντιφλεγμονώδη οφέλη, μειώνει τους θρόμβους αίματος και βοηθά στην ανακούφιση από το κοινό κρυολόγημα και τη φλεγμονή των κόλπων.

ladi-karidas.jpg

Καρύδα

Περιεκτικότητα σε νερό: 94%

Το νερό καρύδας είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και μέταλλα απαραίτητα για τη διατήρηση μεταξύ άλλων και της αρτηριακής πίεσης του σώματος.

damaskina-egkimosini.jpg

Δαμάσκηνα:

Περιεκτικότητα σε νερό: 87%

Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Επίσης, αποτελούν πλούσια πηγή ανθοκυανινών, που μειώνουν την οξείδωση των ελεύθερων ριζών.
Το σορμπέ δαμάσκηνου είναι ένας νόστιμος τρόπος να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή ενός παιδιού.

Με πληροφορίες από το parentcircle.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved