Tips για μαμάδες: Γιατί ο καταψύκτης δεν παγώνει – Πέντε πιθανοί λόγοι

Για ποιους λόγους ο καταψύκτης δεν παγώνει σωστά τα τρόφιμα.

Tips για μαμάδες: Γιατί ο καταψύκτης δεν παγώνει – Πέντε πιθανοί λόγοι
Bigstock

Από κατεψυγμένα λαχανικά, φρούτα και κρέας μέχρι έτοιμες για ψήσιμο πίτσες και απολαυστικό παγωτό, ο καταψύκτης είναι ο ιδανικός χώρος να τα διατηρείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι γίνεται όμως αν ο καταψύκτης σας δεν παγώνει τα τρόφιμα;

Οι περισσότεροι καταψύκτες λειτουργούν χρησιμοποιώντας έναν σωλήνα ψύξης με ψυκτικό υγρό που εξατμίζεται γρήγορα. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη συμπίεση, τη συμπύκνωση και την εξάτμιση του ψυκτικού αερίου μέσω των μηχανικών εξαρτημάτων του καταψύκτη.

pagos-stin-plati-tou-psigeiou.jpg

Πιθανοί λόγοι που δεν δουλεύει η κατάψυξη

Δε λειτουργεί ο θερμοστάτης

Όταν ο θερμοστάτης δεν λειτουργεί σωστά η κατάψυξη δεν δουλεύει και τα τρόφιμα δεν καταψύχονται. Ελέγξτε λοιπόν αν λειτουργεί σωστά ο θερμοστάτης ή αν χρειάζεται αντικατάσταση.

Δε λειτουργεί το μοτέρ

Το μοτέρ είναι ένα ανεμιστηράκι που βοηθά κι αυτό στην αυξομείωση της θερμοκρασίας στο χώρο της κατάψυξης. Αν έχει χαλάσει , θα πρέπει να αντικατασταθεί ή αν κάτι εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του θα πρέπει επίσης να το ελέγξετε.

Τα πηνία συμπυκνωτή είναι βρώμικα

Τα βρώμικα πηνία συμπυκνωτή μπορούν να μειώσουν τη συνολική ικανότητα ψύξης του καταψύκτη σας, καθώς διατηρούν τη θερμότητα αντί να την απελευθερώνουν. Αυτό προκαλεί υπεραντιστάθμιση του συμπιεστή. Για να μην συμβεί αυτό, φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά τα πηνία του συμπυκνωτή σας.

Το ψυγείο είναι πολύ κοντά στον τοίχο

Το ψυγείο για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται χώρο και δεν θα πρέπει να ακουμπά η πλάτη σε κάποια επιφάνεια. Ιδανικά καλό είναι να απέχει περίπου 8-10 εκατοστά από τον τοίχο.

trofima-psigeio.jpg

Η πόρτα δεν κλείνει καλά

Για να διαπιστώσετε αν η πόρτα της κατάψυξης κλείνει καλά ή όχι , τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί ή ένα χαρτονόμισμα μεταξύ του καταψύκτη και της πόρτας. Στη συνέχεια, κλείστε την πόρτα. Εάν μπορείτε να βγάλετε το χαρτί ή το χαρτονόμισμα, τότε θα πρέπει να αντικαταστήσετε το λάστιχο.

Συμβουλές για τη συντήρηση του καταψύκτη

  • Διαβάστε με προσοχή τις οδηγίες συντήρησης της κατάψυξης του ψυγείου.
  • Ελέγχετε περιοδικά τον θερμοστάτη του καταψύκτη. Για τη βέλτιστη απόδοση ενός καταψύκτη, ο θερμοστάτης του θα πρέπει να ρυθμιστεί στους -18 βαθμούς Κελσίου. Εάν το μοντέλο δεν έχει ενσωματωμένο θερμοστάτη, χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να ελέγξετε τη θερμοκρασία.
  • Διατηρήστε το εσωτερικό του καταψύκτη καθαρό. Με ένα υγρό πανί και λίγο υγρό πιάτων, ο καταψύκτης σας θα αστράφτει σε χρόνο μηδέν.

Πηγή: ahs.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved