Πρώτη φορά μπαμπάς: Πώς να προετοιμαστείτε για την ημέρα του τοκετού

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του τοκετού της συντρόφου σας, μπορεί να αναρωτιέστε τι θα συμβεί και πώς θα τα καταφέρετε.

Πρώτη φορά μπαμπάς: Πώς να προετοιμαστείτε για την ημέρα του τοκετού

Η εμπειρία της γέννας για τον καθένα από τους γονείς είναι διαφορετική, γι' αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε τι να περιμένετε. Μην ανησυχείτε, όμως, έχουμε αρκετές πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε να νιώσετε πιο προετοιμασμένοι.

Υποστήριξη της συντρόφου σας πριν από τον τοκετό

Είναι πιθανό να νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κατά τη διάρκεια του τοκετού αν γνωρίζετε ποιες είναι οι επιθυμίες της συντρόφου σας.

  • Ετοιμάστε μαζί την τσάντα του μαιευτηρίου .
  • Ρωτήστε την πώς σκέφτεται πως θα είναι η γέννα
  • Πηγαίνετε μαζί σε προγεννητικά μαθήματα.
  • Σκεφτείτε αν θα θέλατε να κόψετε τον ομφάλιο λώρο και προφανώς συζητήστε το με τη μαία εκ των προτέρων αν θέλετε να το κάνετε.

Κατά τη διάρκεια του τοκετού

Όταν η γυναίκα σας γεννά, μπορεί να αισθάνεστε αβέβαιοι για το τι πρέπει να κάνετε. Όλη η προσοχή επικεντρώνεται στη μητέρα , οπότε μπορεί να νιώθετε λίγο περίεργα ή να μην είστε σίγουροι για το τι συμβαίνει.

Μη φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις. Το να γνωρίζετε τι συμβαίνει και γιατί μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πως μπλέκεστε περισσότερο στην κατάσταση .

Πρόωρος τοκετός

Πρόωρος τοκετός είναι όταν ένα μωρό γεννιέται πριν από τις 37 εβδομάδες.

Μπορεί να χρειαστεί να πάρετε αποφάσεις εκ μέρους της, αν δεν είναι σε θέση να το κάνει, γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι θέλει ή δεν θέλει να συμβεί κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό.

Άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να την υποστηρίξετε περιλαμβάνουν:

  • Να είστε εκεί μαζί της βοηθώντας την να νιώθει άνετα. Μπορείτε να την βοηθήσετε να αλλάζει θέση , να της κάνετε μασάζ στην πλάτη και στους ώμους ή να της δίνετε νερό.
  • Να της υπενθυμίζετε τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης
  • Να την βοηθάτε να επικοινωνεί με τη μαία ή την γιατρό.

Πηγή: tommys.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved