Μπαμπάς: Πώς θα είσαι σύζυγος και γονιός μαζί

Η απόκτηση ενός μωρού φέρνει πολλές αλλαγές, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την σχέση σας με την σύντροφό σας.

 

Μπαμπάς: Πώς θα είσαι σύζυγος και γονιός μαζί
Bigstock

Η φροντίδα του νεογέννητου, μαζί με τις άγρυπνες νύχτες , μπορεί να σημαίνει ότι ως ζευγάρι έχετε λιγότερο χρόνο ο ένας για τον άλλον. Είναι φυσικό η σχέση να αλλάξει για λίγο μετά τη γέννα .

Προσπαθήστε να βρείτε χρόνο ο ένας για τον άλλον όταν μπορείτε. Ίσως να μείνετε μερικά λεπτά μόνοι σας όσο το μωρό κοιμάται. Οι φίλοι και η ευρύτερη οικογένεια μπορεί να κάνουν για λίγο babysitting .

Ειλικρινείς συζητήσεις

Μπορεί, ακόμα, να διαπιστώσετε ότι μαλώνετε περισσότερο από το συνηθισμένο. Το να μιλάτε εναλλάξ με παύσεις και να ακούτε πραγματικά ο ένας τον άλλον, θα σας βοηθήσει να βρείτε θετικούς τρόπους να συνεργαστείτε.

Το να μην μοιράζεστε τα συναισθήματά σας, θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα μακροπρόθεσμα, οπότε προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς σχετικά με το πώς νιώθετε.

Σεξ μετά τον τοκετό

Η σύντροφός σας είναι πιθανό να αισθάνεται κουρασμένη και να πονά μετά τον τοκετό. Λογικά, θα χρειαστεί να περιμένετε μερικές εβδομάδες πριν βρεθείτε ξανά στο κρεβάτι ειδικά εάν γέννησε με καισαρική τομή και χρειάστηκαν ράμματα.

Μόλις νιώσετε και οι δύο έτοιμοι μπορείτε να ξεκινήσετε σιγά- σιγά. Ίσως να είναι λίγο άβολο στην αρχή.

Τέλος, να θυμάστε πως η σύζυγός σας μπορεί να μείνει έγκυος 3 εβδομάδες μετά τον τοκετό. Αν δεν σχεδιάζετε άλλο μωρό, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αντισύλληψη .

Πηγή: tommys.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved