Μπαμπάς και κόρη: 10 διασκεδαστικές δραστηριότητες για να κάνετε παρέα

Πώς θα δημιουργήσετε ιδιαίτερες αναμνήσεις με την κόρη σας όταν η μαμά θέλει να ξεκουραστεί και να απολαύσει λίγο χρόνο μόνη της.

Μπαμπάς και κόρη: 10 διασκεδαστικές δραστηριότητες για να κάνετε παρέα
Bigstock

Για τους μπαμπάδες, το να μεγαλώνουν κορίτσια ώστε να γίνουν έξυπνες γυναίκες με αυτοπεποίθηση σημαίνει πάντα να ενθαρρύνουν την περιέργειά τους, να καλλιεργούν τη χαρά τους για παιχνίδι και για εξερεύνηση αλλά και να τα βοηθούν να συνειδητοποιήσουν ότι ο ουρανός είναι το όριο.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε έναν θησαυρό ιδεών από δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με την κόρη σας όταν η μαμά ασχολείται με τα άλλα παιδιά ή με τον εαυτό της. Δώστε της χρόνο να ξεκουραστεί. Το έχει ανάγκη. 😉

1. Κάντε ποδηλατάδα

Οι μπαμπάδες δεν ξεχνούν ποτέ την ημέρα που οι κόρες καταφέρνουν να βγάλουν τις βοηθητικές ρόδες και καβαλούν σόλο το ροζ αυτό ποδήλατο !

Γι’ αυτό οι βόλτες με ποδήλατο είναι μια αγαπημένη δραστηριότητα και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε μαζί την ύπαιθρο.

2. Πηγαίνετε στη δουλειά μαζί

Διαλέξτε τυχαία μια μέρα για να κάνει η μικρή κοπάνα από το σχολείο και πάρτε την μαζί σας στη δουλειά.

Δεν έχει σημασία εάν έχετε δική σας επιχείρηση ή δουλεύετε σε οικοδομή ή σε γραφείο μια τέτοια μέρα θα προσφέρει εμπειρίες και γνώσεις!

3. Πηγαίνετε για μπόουλινγκ

4. Ετοιμάστε μαζί ένα οικογενειακό γεύμα

Η σύζυγός σας θα εκτιμήσει ότι εσείς και η κόρη σας θα μπλεχτείτε στην κουζίνα και ανεξάρτητα από την ηλικία της θα αρχίσει να μαθαίνει τη χαρά της δημιουργίας φαγητών για τους άλλους.

5. Μάθετε κάτι νέο μαζί

Είτε εγγραφείτε σε ένα μάθημα χειροτεχνίας είτε πηγαίνετε την κόρη σας κάπου για να μάθει μια νέα δραστηριότητα, θα είναι διασκεδαστικό για εκείνη να αρχίσετε κάτι καινούργιο παρέα.

6. Ασκηθείτε μαζί

Μπαμπάδες και κόρες που ασκούνται μαζί παραμένουν ευτυχισμένοι , υγιείς και δυνατοί!

7. Ξεκινήστε μια συλλογή

Είτε πρόκειται για μικρά καπάκια από μπουκάλια μπύρας είτε για πολύχρωμους βόλους είναι μία τέλεια ιδέα και μια απτή ανάμνηση!

8. Κάντε μια βόλτα στην παραλία

9. Παρακολουθήστε ένα αθλητικό γεγονός

Είτε παρακολουθήσετε τον αγώνα ποδοσφαίρου της κόρης σας είτε πάτε μαζί στο γήπεδο να δείτε έναν αγώνα μπάσκετ , το να μοιράζεστε την αγάπη για τον αθλητισμό μπορεί να καλλιεργήσει το αίσθημα του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενής άμιλλας.

10. Χορέψτε σαν να μην βλέπει κανείς

Είναι καλή πρακτική για τον χορό πατέρα-κόρης την ημέρα του γάμου της.

Πηγή: tinybeans.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved