Παντρεμένα ζευγάρια: Γιατί είναι σημαντική η «ετήσια γαμήλια συνάντηση»

Ιδού γιατί...

Παντρεμένα ζευγάρια: Γιατί είναι σημαντική η «ετήσια γαμήλια συνάντηση»
Bigstock

Η καλλιέργεια της σχέσης είναι σημαντική σε κάθε γάμο και κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη για τους γονείς . Σε καθημερινή βάση, είμαστε τόσο παγιδευμένοι και παγιδευμένες στις ανάγκες των παιδιών μας που μπορεί να είναι δύσκολο να αποσυρθούμε και να προσέχουμε τι χρειάζεται για να δυναμώσει ο δεσμός μας. Δεν υπάρχει χρόνος! Η απάντηση: Ετήσια συνάντηση γάμου.

Η Sharla και ο Robert Snow, δημιουργοί του podcast «Master Your Marriage», μοιράστηκαν πρόσφατα την ιδέα μιας ετήσιας γαμήλιας συνάντησης στο Instagram και περιέγραψαν πώς μπορεί να μοιάζει. (Μπόνους: είναι μια καλή δικαιολογία για να έχετε ένα Σαββατοκύριακο μόνο για ενήλικες με τον σύζυγό σας!)

https://www.instagram.com/reel/C2i6UbfR-VT/

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να περάσετε αδιάκοπο ποιοτικό χρόνο ο ένας με τον άλλον για να ανάψετε τη φλόγα της σχέσης σας . Για τους Snow, αυτό μοιάζει με «Νέα εσώρουχα , νότες αγάπης, περιπέτεια,, ευθυγράμμιση αξιών, καθορισμός στόχων, ημερολόγιο μεγάλων γεγονότων», αλλά το δικό σας μπορεί να είναι διαφορετικό. Ο στόχος είναι να νιώσετε ανανεωμένοι και ενδυναμωμένοι να βεβαιωθείτε ότι είστε στην ίδια σελίδα και να σχεδιάστε το επόμενο έτος.

Το πιο σημαντικό: διασκεδάστε και απολαύστε τις στιγμές αυτές.

«Αν μετατρέψουμε τον γάμο σε συναντήσεις, παραιτούμαι», ήταν ένα από τα πολλά σχόλια —ένα συναίσθημα με το οποίο συμφώνησαν πολλοί.

Από την άλλη πλευρά, μια μέλλουσα μητέρα τριών παιδιών εξέφρασε τη σημασία του να υπάρχουν τέτοιου είδους συναντήσεις με το άλλο σας μισό. «Αυτή τη στιγμή διανύω τον 5ο χρόνο γάμου μου με ένα νήπιο και δίδυμα καθ' οδόν». Συνέχισε : «Όταν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν όχι ένα αλλά δύο μωρά, έπρεπε να προγραμματίζουμε τέτοιες συναντήσεις. Έτσι, το άγχος μου μειώθηκε και διαβεβαιώθηκα ότι ο γάμος μας είναι συνεργασία, φιλία και ενσυναίσθηση.»

Ανεξάρτητα από το ποια μέθοδος λειτουργεί καλύτερα για τη σχέση σας, η επικοινωνία και η ευγένεια είναι το κλειδί. Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι δύσκολο και η ομαδική εργασία όχι μόνο θα κάνει τον γάμο σας πιο δυνατό, αλλά θα κάνει και την ατομικές καθημερινές προσπάθειες ισχυρότερες.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved