Φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσετε την πιτυρίδα

Αντιμετωπίστε την πιτυρίδα με αγνά υλικά.

Φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσετε την πιτυρίδα

Πώς να καταπολεμήσετε φυσικά την πιτυρίδα.

Bigstock

Η πιτυρίδα είναι μία κοινή πάθηση του τριχωτού της κεφαλής η οποία χαρακτηρίζεται από την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής και ίσως τον κνησμό. Τα αίτια που την προκαλούν διαφέρουν ανά περίπτωση και υπάρχουν φυσικοί τρόποι για την αντιμετώπισή της.

Τι προκαλεί την πιτυρίδα;

Την πιτυρίδα μπορεί να προκαλέσει η σμηγματοροροϊκή δερματίτιδα, μία φλεγμονή ή και η χρήση λάθος σαμπουάν και άλλων καλλυντικών προϊόντων. Επίσης, πιτυρίδα τείνουν να έχουν τα άτομα που έχουν ξηροδερμία και σε άλλα σημεία του σώματός τους.

Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Από τα συμπτώματα της πιτυρίδας μπορούν αν σας ανακουφίσουν φυσικά και αγνά υλικά. Παρακάτω μία λίστα με αυτά και πώς να χρησιμοποιήσετε το κάθε ένα.

Αλόη. Τρίψτε λίγη αλόη στο τριχωτό της κεφαλής πριν τον λούσιμο των μαλλιών.

Μηλόξυδο. Δημιουργήστε ένα μείγμα με ίσα μέρη νερού και μηλόξυδου. Ρίξτε το στο κεφάλι και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετέ το καλά.

Μαγειρική σόδα. Αφού κάνετε μπάνιο και τα μαλλιά σας είναι ακόμα βρεγμένα, βάλτε στη ρίζα της τρίχας λίγη μαγειρική σόδα. Αφήστε την να δράσει για τουλάχιστον 3 λεπτά και έπειτα ξεβγάλτε πολύ καλά.

Χυμό λεμονιού. Στύψτε ένα λεμόνι και βάλτε δύο κουταλιές της σούπας στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε τον για δύο λεπτά και ξεβγάλτε με κρύο νερό.

Ελαιόλαδο. Πριν κοιμηθείτε βάλτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στο τριχωτό της κεφαλής. Καλύψτε τα μαλλιά με ένα σκουφάκι και κοιμηθείτε με αυτό. Λούστε τα μαλλιά σας κανονικά το πρωί.

Λάδι καρύδας. Τρίψτε 3 με 4 κουταλιές λάδι καρύδας στα μαλλιά και αφήστε το να δράσει για μία τουλάχιστο ώρα πριν λουστείτε.

Η σημασία ενός υγιούς τρόπου ζωής

Στην εξάλειψη της πιτυρίδας μπορεί να βοηθήσει και η αλλαγή των καθημερινών σας συνηθειών. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ακολουθήστε μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Βάλτε στη διατροφή σας περισσότερες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β, ψευδάργυρο και καλά λιπαρά.
  • Καταπολεμήστε το άγχος. Δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης, διαλογισμό και ό,τι άλλο νιώθετε ότι μπορεί να σας χαλαρώσει.
  • Χρησιμοποιείτε λιγότερο συχνά προϊόντα styling.
  • Μειώστε την έκθεση στον ήλιο. Το ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει πιτυρίδα για αυτό και εάν έχε τε παρατηρήσει τέτοια ευαισθησία βγαίνετε πάντα με καπέλο από το σπίτι.

Με πληροφορίες από healthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved