Πιτυρίδα: Πρακτικές συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε

Τι να κάνετε αν έχετε πιτυρίδα.

Πιτυρίδα: Πρακτικές συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε

Η πιτυρίδα δεν είναι αποτέλεσμα κακής υγιεινής.

Bigstock

Η πιτυρίδα είναι μια πάθηση του δέρματος που επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής. Μπορεί να οφείλεται σε ξηροδερμία ή σε δερματική πάθηση, γνωστή ως σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

«Ο κόσμος όταν λέει πιτυρίδα αναφέρεται στα νεκρά κύτταρα. Η διαφορά ανάμεσα στην ξηρή και τη λιπαρή πιτυρίδα έχει να κάνει με το αίτιο. Δεδομένα κάποια τροφή δεν προκαλεί πιτυρίδα. Για το στρες έχουμε ευρήματα ότι συνδέεται με την πιτυρίδα», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας», η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Κωνσταντίνα Καραδήμα.

Οι λάθος θεραπείες

«Έχουμε κάνει πολλές θεραπείες πριν φτάσουμε να πάμε στο γιατρό και αυτό είναι λάθος. Ξεκινούν με ξίδια, με πράσινο σαπούνι, βάζουν αλεύρι για να απορροφήσει τη λιπαρότητα. Επίσης τα προϊόντα styling μπορούν να επιδεινώσουν το πρόβλημα», πρόσθεσε η ίδια.

«Το κεφάλι πρέπει να καθαρίζει καλά, ενίοτε με δύο και τρία χέρια και πολύ καλό ξέβγαλμα. Υπάρχουν λύσεις όπως τα ειδικά σαμπουάν και συμπληρώματα διατροφής», σημείωσε ακόμα η κ. Καραδήμα.

pitirida-antimetwpisi.jpg

Η ακριβής αιτία της πιτυρίδας είναι άγνωστη.

Χρήσιμα tips

  • Ειδικά σαμπουάν: Θέλουμε σαμπουάν που κάνουν απολέπιση και ανανεώνουν τα νεκρά κύτταρα.
  • Πράσινο σαπούνι, μηλόξυδο, αλεύρι νισεστέ: Τα χρησιμοποιούν πολλοί αλλά δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.
  • Προϊόντα styling μαλλιών, πιστολάκι, βαφές μαλλιών: Επιδεινώνουν την κατάσταση.

Δείτε όλα είπε η η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Κωνσταντίνα Καραδήμα στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη στο βίντεο που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved