Διατροφή μετά τον τοκετό: Οι σούπερ τροφές για τις νέες μαμάδες

Ποιες τροφές αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας μετά τον τοκετό; 

Διατροφή μετά τον τοκετό: Οι σούπερ τροφές για τις νέες μαμάδες

Μετά τον τοκετό είναι σημαντικό η μαμά να καταναλώνει τροφές υψηλής διατροφικής αξίας που θα της εξασφαλίσουν επάρκεια σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια.

Bigstock

Μετά τον τοκετό είναι σημαντικό η μαμά να καταναλώνει τροφές υψηλής διατροφικής αξίας που θα της εξασφαλίσουν επάρκεια σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια.

Η ποιότητα και η ποσότητα του μητρικού γάλακτος δεν αλλάζει, εάν όμως τα θρεπτικά συστατικά που καταναλώνετε δεν επαρκούν επιβαρύνετε τον ίδιο τον οργανισμό σας.

Ποιες είναι λοιπόν οι τροφές που αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας αυτήν την περίοδο;

toketos-me-kaisariki-tomi.jpg

Σολομός

Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά και DHΑ. Τα DHΑ είναι απαραίτητα όχι μόνο για την υγιή ανάπτυξη του μωρού, αλλά και για την δική σας ψυχολογία. Έρευνες δείχνουν ότι η τα DHΑ μειώνουν τις πιθανότητες για επιλόχεια κατάθλιψη. Επίσης, δίνουν ενέργεια και περιέχουν μία πληθώρα ακόμα θρεπτικών συστατικών.

Αποφύγετε την υπερκατανάλωση καθώς ο σολομός έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο.

Γαλακτοκομικά προϊόντα με λίγα λιπαρά

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά στη μαμά την περίοδο που θηλάζει, όπως βιταμίνη D και ασβέστιο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε γιαούρτι, τυριά ή και γάλα.

giaourti-adynatisma.jpg

Νεαρή γυναίκα απολαμβάνει το γιαούρτι της.

Bigstock

Άπαχο μοσχάρι

Το μοσχάρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο ένα πολύτιμο θρεπτικό συστατικό από το οποίο εξαρτάται και η ενέργεια που θα νιώθετε. Άλλες πηγές σιδήρου είναι το σπανάκι, τα όσπρια κ.α, αλλά το άμαχο μοσχάρι είναι ένα πραγματικό super food.

Φασόλια

Τα φασόλια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων και ο σίδηρος, ειδικά αν ακολουθείτε μία vegan διατροφή.

Μύριτιλα

Η θηλάζουσα μαμά πρέπει να καταναλώνει δύο ή και περισσότερες μερίδες φρούτα κάθε μέρα και τα μύρτιλα είναι από τα φρούτα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας.

murtila-diatrofi.jpg

Τα μύρτιλα είναι νόστιμα και πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Bigstock

Καφέ ρύζι

Το καφέ ρύζι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες οι οποίες ανεβάζουν τα επίπεδα της ενέργειας. Είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό, μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα και θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρα.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C η οποία ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Μπορείτε να τα φάτε σκέτα ή σε χυμό.

Αυγά

Είναι ιδανικά για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μεταξύ των οποίων οι πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο όχι μόνο τη περίοδο της σύλληψης κι την εγκυμοσύνης, αλλά και την περίοδο του θηλασμού. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως είναι το σπανάκι και το μπρόκολο περιέχουν φυλλικό οξύ και είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, σιδήρου και βιταμίνης Α.

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved