Απώλεια βάρους με περπάτημα: Πώς θα καταφέρετε να χάσετε κιλά

Για να χάσετε βάρος περπατώντας πρέπει να έχετε πρόγραμμα και το τηρείτε.

Απώλεια βάρους με περπάτημα: Πώς θα καταφέρετε να χάσετε κιλά
Bigstock

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε το περπάτημα για απώλεια βάρους, είναι λογικό να αναρωτιέστε πόσο συχνά πρέπει να περπατάτε.

Ο γενικός εμπειρικός κανόνας είναι να κάνετε τουλάχιστον 10.000 βήματα καθημερινά. Ανάλογα με τη διατροφή και άλλες δραστηριότητες, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε την απόσταση αν στόχος σας είναι η σημαντική απώλεια βάρους.

Πόσο πρέπει να περπατήσετε για να χάσετε βάρος

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το περπάτημα βοηθά το σώμα να καίει περισσότερες θερμίδες.

Για να χάσετε βάρος περπατώντας, πρέπει να έχετε ένα μέτριο ρυθμό για 30 ή περισσότερα λεπτά τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο, το πιο έντονο περπάτημα για μεγαλύτερες περιόδους μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα. Ο έντονος ρυθμός αυξάνει την αναπνοή και τον καρδιακό σας ρυθμό κι αυτό είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό στο να πετύχετε τον στόχο σας.

perpatima-kai-thermides.jpg

Θερμίδες και περπάτημα

Ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται καθώς περπατάτε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως είναι το βάρος και η ταχύτητα.

Σύμφωνα με το healthine.com:

Μία γυναίκα που ζυγίζει 55 κιλά καίει:

  • 154 θερμίδες σε ταχύτητα 3,5 χλμ/ώρα
  • 165 θερμίδες σε ταχύτητα 4 χλμ/ώρα
  • 193 θερμίδες σε ταχύτητα 4,8 χλμ/ώρα
  • 237 θερμίδες σε ταχύτητα 5,6 χλμ/ώρα
  • 275 θερμίδες σε ταχύτητα 6,4 χλμ/ώρα

Μία γυναίκα που ζυγίζει 68 κιλά καίει:

  • 190 θερμίδες σε ταχύτητα 3,5 χλμ/ώρα
  • 204 θερμίδες σε ταχύτητα 4 χλμ/ώρα
  • 238 θερμίδες σε ταχύτητα 4,8 χλμ/ώρα
  • 292 θερμίδες σε ταχύτητα 5,6 χλμ/ώρα
  • 340 θερμίδες σε ταχύτητα 6,4 χλμ/ώρα

Επίσης, όσο περισσότερο ανεβαίνει ο ρυθμός της ταχύτητας, τόσο αυξάνονται και οι θερμίδες που καίγονται. Άλλοι παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν τον αριθμό των θερμίδων στο περπάτημα είναι η ηλικία, το φύλο και η θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Ρεαλιστικοί στόχοι

Ενώ το έντονο περπάτημα οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε αρχικά να ξεκινήσετε με έναν ήπιο ρυθμό. Καθώς βελτιώνετε η φυσική σας κατάσταση, αυξήστε σιγά-σιγά το μήκος ή την ένταση του περπατήματος. Με αυτό τον τρόπο δεν θα απογοητευτείτε και δεν θα εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

Σωστή διατροφή

Το να αποκτήσετε και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση που πρέπει να περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε. Η σωστή διατροφή επηρεάζει την εξίσωση των θερμίδων. Για να χάσετε βάρος πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες, να καίτε περισσότερες ή και τα δύο.

9cab4a85-perpatima.jpg

Διαδρομή

Το να πηγαίνετε κάθε μέρα την ίδια ώρα για περπάτημα και ακολουθώντας μάλιστα και την ίδια διαδρομή, μπορεί να γίνει βαρετό. Δοκιμάστε να κάνετε μικρές αλλαγές όπως στον ρυθμό που περπατάτε, στη διαδρομή σας ή ακόμα και την ώρα που περπατάτε.

Συνέπεια

Όπως η διατροφή έτσι και η άσκηση θέλει συνέπεια για να δείτε άμεσα αποτελέσματα. Δείτε το πρόγραμμά σας από την προηγούμενη και βρείτε αυτά τα 30 λεπτά που θα κάνετε το περπάτημά σας. Εάν ο καιρός είναι κακός για παράδειγμα, μπορείτε να περπατήσετε μέσα στο σπίτι ή στο διάδρομο εάν έχετε.

Με πληροφορίες από το verywellfit.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved