6 αλλαγές στην καθημερινότητά σας για να χάσετε βάρος, σύμφωνα με ειδικούς

Ορισμένες φορές, αρκούν μικρές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες για να χάσετε βάρος και να αισθανθείτε καλύτερα. 

Νίκη Παπανικολάου
6 αλλαγές στην καθημερινότητά σας για να χάσετε βάρος, σύμφωνα με ειδικούς
Bigstock

Εάν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος και να εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας, ξεχάστε τις δίαιτες στέρησης και τις σκληρές προπονήσεις.

Η έρευνα δείχνει πως οι άνθρωποι που υιοθετούν μικρότερες, θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, όπως το να πίνουν περισσότερο νερό ή να περπατούν άλλα πέντε λεπτά κάθε μέρα, χάνουν περισσότερο βάρος το οποίο διατηρούν μακροπρόθεσμα.

Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν να κινείστε περισσότερο, να τρώτε λιγότερο και να αισθάνεστε καλύτερα, σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες συμβουλές ειδικών για την απώλεια βάρους σύμφωνα με το prevention.com

Απώλεια βάρους: Συμβουλές από τους ειδικούς για να χάσεις εύκολα πέντε κιλά

ece4166b-proini-askisi.jpg

Κρατήστε ένα ημερολόγιο με το τι τρώτε

Σημειώνοντας καθημερινά όλα τα γεύματα και τα σνακ που τρώτε, έχετε καλύτερο έλεγχο των μερίδων. Θα σας βοηθήσει επίσης να καταλάβετε πώς μπορείτε να κάνετε πιο έξυπνες επιλογές τροφίμων.

Αξιοποιείστε κάθε ευκαιρία να κινηθείτε περισσότερο

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Επιλέξτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, προσπαθήστε να κάνετε τις κοντινές διαδρομές με τα πόδια κι όχι με το αυτοκίνητο, ξεκινήστε να χορεύετε στο σπίτι. « Ο στόχος είναι να ανεβάσετε τους καρδιακούς σας παλμούς ώστε να αισθάνεστε λαχανιασμένες» λέει η Geralyn Coopersmith ,πιστοποιημένη ειδικός δύναμης.

Περιορίστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα τείνουν να είναι πλούσια σε νάτριο, λιπαρά και ζάχαρη, επομένως είναι σημαντικό να τα περιορίσετε. «Αν σας αρέσουν τα μπισκότα, τα κράκερ, τα πατατάκια ή οι καραμέλες και τα τρώτε όλα μέσα στην εβδομάδα, προσπαθήστε να τα περιορίσετε σταδιακά με στόχο να φτάσετε στα δύο ή ένα», λέει η Lesley Lutes, PhD, καθηγήτρια ψυχολογίας που ειδικεύεται στην πρόληψη της παχυσαρκίας στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας.

Κάντε περισσότερες βόλτες κατά τη διάρκεια της ημέρας

Το αυτοκίνητο είναι η εύκολη λύση, όμως ξεκινήστε το περπάτημα και γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε ότι οι αντοχές σας θα αυξηθούν. Εναλλακτικά, παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στη μέση μιας διαδρομής ώστε να περπατάτε χωρίς να νιώθετε εξουθένωση.

alati-prin-tin-askisi.jpg

Χρησιμοποιήστε ένα fitness tracker

Οι σημερινοί ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης σάς επιτρέπουν να ελέγχετε περισσότερο την υγεία σας παρέχοντάς σας σημαντικά δεδομένα σχετικά με τις διατροφικές σας συνήθειες, τον ύπνο και την άσκηση. Θα σας βοηθήσει επίσης να παραμείνετε προσηλωμένοι στο στόχο που έχετε θέσει (150 έως 300 λεπτά μέτριας έντασης άσκησης την εβδομάδα).

Μαγειρέψτε τα καθημερινά σας γεύματα

Θα εξοικονομήσετε χιλιάδες θερμίδες – αλλά και χρήματα - κατά τη διάρκεια ενός έτους εάν ετοιμάζετε εσείς τα γεύματά σας. Για παράδειγμα, μια Caesar με κοτόπουλο από μια αλυσίδα εστιατορίου έχει 610 θερμίδες—το 40% των οποίων προέρχονται από λίπος. Έχει επίσης 1.440 χιλιοστόγραμμα νατρίου, που είναι περισσότερο από το ήμισυ της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.

«Όταν φτιάχνετε και τρώτε το δικό σας φαγητό, όχι μόνο ελέγχετε την ποιότητα και τα μεγέθη των μερίδων, αλλά μειώνετε την ποσότητα ζάχαρης, αλατιού και λίπους που καταναλώνετε», εξηγεί η Ashley Koff., RD, εγγεγραμμένος διαιτολόγος με έδρα την Ουάσιγκτον.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved