Απώλεια βάρους: Συμβουλές από τους ειδικούς για να χάσεις εύκολα πέντε κιλά

Μικρές αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να δεις το νούμερο στη ζυγαριά να κατεβαίνει.

Απώλεια βάρους: Συμβουλές από τους ειδικούς για να χάσεις εύκολα πέντε κιλά

Γυναίκα ανεβαίνει στη ζυγαριά για να ζυγιστεί.

Bigstock

Το κλειδί για την υγιή απώλεια βάρους είναι η κατάλληλη διατροφή και η συστηματική άσκηση. Τι σημαίνει όμως κατάλληλη διατροφή; Σίγουρα όχι η υπερκατανάλωση ζάχαρης και junk food. Αντίθετα, τα μικρά και συχνά γεύματα που περιλαμβάνουν τροφές θρεπτικές μικρής θερμιδικής αξίας όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά θεωρούνται must για το αδυνάτισμα.

Τι άλλο να κάνεις σύμφωνα με τους ειδικούς; Ιδού.

Αύξησε την ποσότητα πρωτεΐνης που καταναλώνεις σε κάθε γεύμα

Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη θα σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι χορτάτη χωρίς να το παρακάνεις με τα τσιμπολογήματα. Επίσης, η πρωτεΐνη διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου σταθερά μειώνοντας έτσι τις λιγούρες για γλυκό. Στόχευσε τα 20 gr πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα.

Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα δοχείο ψεκασμού

Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο έχει 120 θερμίδες. Αυτή η μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ποσότητα του ελαιόλαδου άρα και στο σύνολο των θερμίδων που καταναλώνεις καθημερινά.

elaiolado-apwleia-varous.jpg

Γυμνάσου το πρωί

Βάζοντας τη γυμναστική νωρίς στο πρόγραμμα της ημέρας σου μειώνονται οι πιθανότητες να την αναβάλεις. Δοκιμάστε να κάνεις μερικές ασκήσεις στο σπίτι, να βγεις για τρέξιμο στο τετράγωνο ή να συμμετάσχεις στο πρωινό μάθημα pilates στο γυμναστήριο.

Φάε τα λαχανικά σου πριν το γεύμα

Τρώγοντας λαχανικά πριν το μεσημεριανό ή το βραδινό δεν αφήνεις τον οργανισμό σου να πεινάσει και μάλιστα χωρίς να καταναλώνει πολλές θερμίδες. Δοκίμασε λίγο πριν από το κάθε γεύμα να φας μία σαλάτα, ένα αγγούρι ή λίγο καρότο.

Βάλε στο φαγητό σου λεμόνι

Βάζοντας λεμόνι στις συνταγές σου δίνεις στο πιάτο επιπλέον γεύση χωρίς να χρειαστεί να βάλεις παραπάνω αλάτι, λάδι ή κάποια άλλα σάλτσα για να το νοστιμέψεις.

lemoni-xriseis-kathariotita.jpg

Άσε τέσσερις μπουκιές στο κάθε σου γεύμα

Κάνοντάς το αυτό κόβεις περίπου 100 θερμίδες από το κάθε γεύμα και μειώνεις τον συνολικό αριθμό θερμίδων που καταναλώνεις καθημερινά.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved