Ο πρωινός καφές μπορεί να κάνει το άγχος σας χειρότερο

Ξέρουμε ότι ο καφές είναι ο καλύτερος για να αρχίσετε τη μέρα σας, όμως μπορείτε να δοκιμάσετε άλλα ροφήματα που θα σας γεμίσουν ενέργεια.

Μαργαρίτα Νικολάου
Ο πρωινός καφές μπορεί να κάνει το άγχος σας χειρότερο
Bigstock

Στοιχηματίζουμε ότι το πρώτο πράγμα που κάνετε μόλις ξυπνήσετε το πρωί είναι ένα φλιτζάνι με καφέ και δεν είστε οι μόνες. Περίπου το 64% των ανθρώπων στις ΗΠΑ καταναλώνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ κάθε μέρα. Και αν ανήκετε στο Club με τους κουρασμένους γονείς, ο καφές μπορεί να είναι Α και το Ω για να βγάλετε πέρα τη μέρα.

«Ο καφές είναι ευχάριστος και πολύ χρήσιμος, ειδικά αν δεν κοιμάσαι καθόλου», αναφέρει η Amanda Chantal Bacon, ιδρύτρια της Moon Juice.

Αλλά ο καφές δεν είναι μόνο εθιστικός, αλλά συμβάλει και στην αύξηση του άγχους. Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να γνωρίζετε — και πώς να περιορίσετε τη συνήθεια σας (ειδικά αν καταναλώνετε πάνω από 2 κούπες καφέ την ημέρα).

Καφές και άγχος πάνε πακέτο

«Η καφεΐνη αυξάνει την κορτιζόλη και προκαλεί νευρική διέγερση», λέει η Chantal Bacon, εξηγώντας ότι αυτό το διεγερτικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μας κάνει να ανοίγουμε τα μάτια μας και να έχουμε ενέργεια το πρωί.

Αλλά εάν έχετε ήδη μια προδιάθεση για άγχος η κατανάλωση καφέ σας κάνει πιο επιρρεπείς στο άγχος που προκαλείται από την καφεΐνη.

1699015406491-425351738-kafes-kai-apoleia-varous1.jpg

Πόση καφεΐνη είναι πολλή καφεΐνη;

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνιστά όχι περισσότερα από 400 mg την ημέρα, που μπορεί να είναι από 2 έως 4 φλιτζάνια καφέ, ανάλογα με το επίπεδο καφεΐνη και τη μέθοδο παρασκευής.

Ωστόσο η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και μόλις 150 mg καφεΐνης μπορεί να συμβάλει στα επίπεδα άγχους.

Τι να δοκιμάσετε αντί για καφέ;

Υπάρχουν ροφήματα που όχι μόνο μπορούν να βοηθήσουν με πρωινό ξύπνημα αλλά επίσης να δώσουν και ενέργεια. Ποια είναι αυτά;

  • Φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • Ζεστή σοκολάτα
  • Νερό με λεμόνι και μέλι
  • Νερό καρύδας
  • Πράσινο τσάι matcha

πηγές: mother.ly/ learn.freshcap.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved