Μία γρήγορη γέννα δεν είναι μία εύκολη γέννα

Η ιστορία ενός τοκετού στο σπίτι μέσα από φωτογραφίες.

Μία γρήγορη γέννα δεν είναι μία εύκολη γέννα

Instagram / monetnicolebirths

Ο φυσιολογικός τοκετός μπορεί να διαρκέσει ώρες ολόκληρες ή και όχι. Από τις πρώτες συσπάσεις μέχρι και την γέννηση του μωρού μπορεί να μεσολαβήσουν μόλις 60 λεπτά, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ο τοκετός είναι πιο εύκολος σε αυτήν την περίπτωση.

Μία γρήγορη γέννα δεν είναι μία εύκολη γέννα. Αυτό αναφέρει και σε ανάρτησή της η Monet Nicole. Η Monet, μητέρα και βραβευμένη φωτογράφος τοκετού έχει πολλά χρόνια εμπειρίας και οι φωτογραφίες της έχουν ταξιδέψει ανά τον κόσμο. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram που μετρά πάνω από 162 χιλιάδες ακολούθους, δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες από τοκετούς που έχει παρευρεθεί, δεν μένει όμως εκεί. Μοιράζεται ιστορίες μαμάδων, ιστορίες γέννας, σκέψεις δικές της, εμπειρίες.

Στην συγκεκριμένη ανάρτησή της γράφει:

«Αχ αυτές οι γρήγορες γέννες. Εάν δεν είχατε κι εσείς μία γρήγορη γέννα μπορεί να υποθέσετε ότι μία γρήγορη γέννας είναι μία εύκολη γέννα. Συχνά όμως είναι τόσο άγρια και χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστείς. Οι ορμόνες εκείνη τη στιγμή συχνά συνάδουν με την ένταση της αδρεναλίνης. Τόσο πολλή δουλειά και τόσες αλλαγές γίνονται σε μόλις λίγη ώρα.

Αυτός ο τοκετός ήταν απίστευτα γρήγορος και στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε όλα τα στάδια της έντασης αυτής της οικογένειας και τις ώρες μετά τη γέννα. Λάτρεψα πώς η ομάδα τους φρόντισε, τους ετοίμασε ζεστό φαγητό, τους μιλούσε με απαλή φωνή και άφησε τον χρόνο να επεξεργαστούν όλα όσα είχαν συμβεί. Μπορείτε να το δείτε αυτό στα χαμόγελα, στο γέλιο. Τόση ομορφιά σε αυτές τις στιγμές.

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις γέννες μας, μπορούμε όμως να προσφέρουμε στον εαυτό μας μία ομάδα που καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να αφήνεις το μυαλό και το σώμα να ενσωματωθούν και να επεξεργαστούν το τι συμβαίνει.»

Η φωτογράφος έχει απαθανατίσει τη μητέρα με το νεογέννητο αγκαλιά, τον πατέρα, τα μεγαλύτερα αδέρφια που συναντάνε για πρώτη φορά το μικρό τους αδερφάκι.

https://www.instagram.com/p/C1UuhWTtCWp/

Σε παλιότερες αναρτήσεις της η Monet έχει μοιραστεί στιγμιότυπα και από τους δικούς της τοκετούς. Η πιο γρήγορη γέννα της ήταν αυτή στο τρίτο της παιδί και διήρκεσε μόλις 2 ώρες.

https://www.instagram.com/p/C0uWm5DMXZE/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved