Τα πρώτα λεπτά μετά τη γέννα: Δύο φωτογράφοι απαθανατίζουν τα ιδιαίτερα στιγμιότυπα

Φωτογραφίες μαμάδων και νεογέννητων μέσα στο δωμάτιο τοκετού.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Τα πρώτα λεπτά μετά τη γέννα: Δύο φωτογράφοι απαθανατίζουν τα ιδιαίτερα στιγμιότυπα

Instagram / monetnicolebirths

Η φωτογράφιση τοκετού είναι πια διαδεδομένη και ιδιαίτερα δημοφιλής. Γονείς προσλαμβάνουν φωτογράφους με γνώση και εμπειρία για να απαθανατίσουν στιγμιότυπα από κάθε στάδιο του τοκετού και να τραβήξουν τις πρώτες φωτογραφίες του νεογέννητου, δευτερόλεπτα μετά τη γέννησή του. Η Alessandra Corveloni και η Monet Nicole ασχολούνται επαγγελματικά με τη φωτογράφιση τοκετού και η κάθε μία έχει ξεχωρίσει για το στιλ της.

Οι minimal φωτογραφίες της Alessandra Corveloni

Η Alessandra Corveloni ζει και εργάζεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο, είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται με τη φωτογράφιση νεογέννητων από το 2015. Στα οκτώ αυτά χρόνια έχει βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και οι φωτογραφίες της έχουν κάνει πολλές φορές τον γύρο του διαδικτύου.

https://www.instagram.com/p/CwgfRDtOilO/

Κάποιες είναι κοντινές και εστιάζουν στις γκριμάτσες και τις εκφράσεις τον νεογέννητων τη στιγμή της γέννας ή λίγο μετά.

https://www.instagram.com/p/CytDuhSuYlx/

Άλλες, πιο καλλιτεχνικές και ιδιαίτερες, αποτυπώνουν την πρώτη αγκαλιά μαμάς και νεογέννητου. Στην πλειοψηφία τους ασπρόμαυρες και αναδεικνύουν όλα όσα νιώθει μία μαμά που αντικρύζει για πρώτη φορά το μωρό της: την ανακούφιση, τη χαρά, τη συγκίνηση.

https://www.instagram.com/p/Cuf3_4Yu0th/

Αυτό ακριβώς γράφει η φωτογράφος σε μία από τις ανάρτησή της: «Η πρώτη επαφή, το πρώτο φιλί. Η ευτυχία της μαμάς μεταφράζεται σε αυτή τη στιγμή».

https://www.instagram.com/p/CpNITlyucRZ/
https://www.instagram.com/p/CwqWrVpuO-9/
https://www.instagram.com/p/CwVzvcMupWo/

Η Monet Nicole αναδεικνύει την «ωμή» ομορφιά της γέννας

Για τη Monet Nicole ο τοκετός είναι μία εμπειρία που αλλάζει μία γυναίκα κάθε φορά, είτε φέρνει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, είτε το τρίτο ή το τέταρτο. Φωτογραφίζει γυναίκες που γεννούν στο σπίτι, στο μαιευτήριο, με φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική. Είναι μία από τις πιο γνωστές φωτογράφους τοκετού στο Ντένβερ και στο Instagram οι followers της ξεπερνούν τους 160 χιλιάδες.

https://www.instagram.com/p/CsARSOLN4Yu/

Εκτός από φωτογράφος, η Monet είναι και μαία. Γνωρίζει τι συμβαίνει σε κάθε στάδιο του τοκετού και μέσα από τις φωτογραφίες της προσπαθεί να αναδείξει ακριβώς αυτές τις στιγμές. Δεν την ενδιαφέρει να ωραιοποιήσει καταστάσεις, αντιθέτως, οι φωτογραφίες της ξεχωρίζουν γιατί αποτυπώνουν την «ωμή» ομορφιά της γέννας.

https://www.instagram.com/p/Cpv5AzGIDOH/
https://www.instagram.com/p/CzPud2js3rO/
https://www.instagram.com/p/CjZSCj6rFkg/
https://www.instagram.com/p/ChIZAflJ_xq/
https://www.instagram.com/p/CfUcj47J0BD/
https://www.instagram.com/p/CdT1CCeJfOn/

Στις αναρτήσεις της συχνά μοιράζεται σκέψεις και ιστορίες μαμάδων. Μερικούς μήνες πριν έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί και τότε είχε γράψει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της κάτω από μία σειρά φωτογραφιών που είχε δημοσιεύσει:

«Δεν ήμουν καν σίγουρη ότι γεννάω μέχρι και 40 λεπτά πριν τον τοκετό. Οι πρόδρομες συσπάσεις για μέρες το κάνουν αυτό. Αλλά οι συσπάσεις αυτές είναι ήπιες, ίσως και διασκεδαστικές. Το μόνο δύσκολο κομμάτι ήταν το να σπρώξω για να βγει… αλλά ακόμα και αυτές οι στιγμές είναι λυτρωτικές και τόσο δυνατές. Ήταν όλα όσα δεν ήξερα ότι χρειαζόμουν. Οι μεγάλη μου κόρη και ο σύζυγός μου ήταν δίπλα μου όσο εγώ έφερνα στον κόσμο το μωρό μας, και η μικρότερη κόρη μου ήρθε δίπλα μας μόλις κράτησα το μωρό στην αγκαλιά μου».

https://www.instagram.com/p/CgfGCwbpi5e/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved