Μπαμπάς παρών στον τοκετό – Στιγμιότυπα μίας γέννας

Μία υπέροχη σειρά φωτογραφιών δημοσίευσε η φωτογράφος τοκετού Monet Nicole.

Μπαμπάς παρών στον τοκετό – Στιγμιότυπα μίας γέννας

Instagram / monetnicolebirths

H Monet Nicole είναι επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού. Έχει παρευρεθεί σε εκατοντάδες γέννες γυναικών και με τον φωτογραφικό της φακό έχει απαθανατίσει τα ιδιαίτερα στιγμιότυπα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη γέννηση ενός μωρού.

Η φωτογράφος μοιράζεται συχνά φωτογραφίες της μέσω του προφίλ της στο Instagram, δεν μένει όμως εκεί. Μοιράζεται εμπειρίες μαμάδων, σκέψεις δικές της και αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την ομορφιά του τοκετού.

https://www.instagram.com/p/CuZ4p5FsaDr/

Σε μία από τις τελευταίες τις αναρτήσεις αναφέρεται στον σπουδαίο ρόλο των μπαμπάδων στη διαδικασία του τοκετού.

«Είναι το άγγιγμα. Η οικειότητα. Μπορείς να νιώσεις τη σύνδεση αυτών των δύο σε κάθε φωτογραφία. Αυτό σε πολλές περιπτώσεις είναι το μαγικό κομμάτι σε κάθε γέννα. Η ωκυτοκίνη είναι η ορμόνη της αγάπης και η δύναμη του αγγίγματος και της οικειότητας δεν πρέπει να υποτιμάται!

Είχα την τιμή να φωτογραφίσω τρεις από τις γεννήσεις των παιδιών τους και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να βλέπω την αγάπη τους να εξελίσσεται και να μεγαλώνει.» έγραψε η φωτογράφος στο Instagram.

Οι φωτογραφίες που μοιράστηκε στο προφίλ της έχουν τραβηχτεί σε διαφορετικά στάδια του τοκετού και η κάθε μία από αυτές αποτυπώνει αυτό ακριβώς που αναφέρει στην ανάρτησή της: την αγάπη, την οικειότητα, τη μαγεία του αγγίγματος.

https://www.instagram.com/p/CytoAsup4bT/

Σε παλιότερη ανάρτησή της η φωτογράφος είχε αναφερθεί ξανά στην παρουσία των μπαμπάδων στον τοκετό:

«Ο δεύτερος άνθρωπος που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί – Αυτός ο ρόλος μπορεί να γίνει ένας από τους πιο δύσκολους.

Κρατάς χέρια, υποστηρίζεις και περιμένεις… γνωρίζοντας παράλληλα ότι στην τελική δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να γίνει η όλη διαδικασία πιο ανώδυνη, πιο εύκολη ή πιο γρήγορη για τον άνθρωπο που αγαπάς.

Υπάρχει όμως λόγος που πολλοί από τους πελάτες μου, μου λένε ότι αγαπούν τις φωτογραφίες τοκετού περισσότερο και από τις φωτογραφίες γάμου τους. Είναι γιατί αυτές οι στιγμές της ανιδιοτελούς υποστήριξης… όταν κρατάς απλά το χέρι του άλλου είναι από τις πιο ειλικρινείς τρόπους να δείξουν την αγάπη τους.

Αυτό είναι η σπουδαία δουλειά που κάνουμε για να γίνουμε γονείς. Οι πιο δύσκολες στιγμές είναι επίσης στιγμές που μας φέρνουν κοντά. Και η στιγμή που βλέπεις τον σύντροφό σου να κρατά το μωρό σας για πρώτη φορά στην αγκαλιά του; Απλά δεν υπάρχουν λόγια.»

https://www.instagram.com/p/CyGwRKYsUCW/

Μπαμπάδες παρόντες στον τοκετό, μπαμπάδες «παρόντες» στην ζωή των παιδιών τους.

Πριν το 1970 ο τοκετός θεωρούνται αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση και οι μπαμπάδες αποκλείονταν από την όλη διαδικασία. Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει και ολοένα και περισσότεροι άντρες είναι παρόντες στη γέννηση των παιδιών τους και ο ρόλος τους είναι κομβικός: παρέχουν συναισθηματική στήριξη, εμψυχώνουν την μαμά και κρατούν το μωρό τους αγκαλιά τη στιγμή που γεννιέται ενισχύοντας έτσι το δέσιμο που αναπτύσσεται μεταξύ τους ήδη από τους επόμενους μήνες.

Η παρουσία των μπαμπάδων στον τοκετό επιβεβαιώνει τα ευρήματα των ερευνών που αναφέρουν ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι μπαμπάδες ασχολούνται πιο ενεργά με την ανατροφή των παιδιών τους. Σύμφωνα με το Pew Research, 55 χρόνια πριν οι πατεράδες περνούσαν μόλις 2,5 ώρες την εβδομάδα ασχολούμενοι με τα παιδιά τους, χρόνος που σήμερα ανέρχεται στις 8 ώρες, δηλαδή σχεδόν ο τριπλάσιος. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι πάνω από το 50% των μπαμπάδων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι η πατρότητα είναι κομμάτι της ταυτότητάς τους και οι στιγμές με τα παιδιά τους η προσωπική τους επιβράβευση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved