Τα οχτώ πράγματα που οι μαμάδες πρέπει να σταματήσουν να κάνουν το 2018

Είναι κάτι σαν παράδοση. Να θέτουμε φιλόδοξους στόχους για τη νέα χρονιά τους οποίους δεν τηρούμε.

Τα οχτώ πράγματα που οι μαμάδες πρέπει να σταματήσουν να κάνουν το 2018

Όμως το μυστικό είναι να βάζουμε στόχους απλούς και ρεαλιστικούς για να είμαστε σε θέση να τους υλοποιήσουμε. Ειδικά για τις μαμάδες, νέες και μη, η συμβουλή είναι μια: Μην αφήνετε τον εαυτό σας να τον παρασύρει η καθημερινότητα. Κάντε κάτι για σας.

Η Risa Kerslake μάλιστα απευθυνόμενη σε όλες τις μαμάδες, συμβουλεύει για το νέο έτος να σταματήσουν να κάνουν πράγματα που έστω και άθελά τους, τα επαναλαμβάνουν. Ποια είναι αυτά:

1.Να ζητούν συνεχώς συγγνώμη

Δεν φταίτε για όλα όσα συμβαίνουν στην οικογένεια, στο σπίτι, στη δουλειά. Σταματήστε λοιπόν να είστε ενοχικές και αναλάβετε το μερίδιο της ευθύνης που σας αναλογεί (μόνο).

2.Να λένε ναι σε όλα

Ξεκινήστε να λέτε όχι σε οτιδήποτε σας καταπιέζει ή σας κάνει να δυσανασχετείτε. Τα παιδιά σας θα επιβιώσουν ακόμα κι αν δεν μπορούν να κάνουν τρία διαφορετικά αθλήματα ή αν δεν έχουν κινητό τηλέφωνο όπως όλα τα άλλα παιδιά. Εάν πραγματικά δεν συμφωνήσετε με κάτι, μιλήστε. Ο χρόνος, η ενέργεια και τα χρήματά σας είναι πολύτιμα.

3. Να παραμελούν τον εαυτό τους

Πολλές από εμάς συγχέουμε την αγάπη των παιδιών μας με τις προτεραιότητες που θέτουμε. Το να δίνουμε στιγμές ανάσας στον εαυτό μας δεν σημαίνει ότι τα βάζουμε σε δεύτερη μοίρα. Όμως, όταν εμείς είμαστε καλά, το εισπράττουν στο πολλαπλάσιο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

4. Να μην κάνουν γνωστές τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους

Το να διαθέσετε λίγο χρόνο για να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο, δεν είναι πολυτέλεια. Απεναντίας, είναι σημαντικό να κάνετε κάτι μόνο για σας . Είστε μητέρα, ναι, όχι οσιομάρτυρας.

mama

5. Να μην μπορούν να κάνουν ένα μπάνιο με την ησυχία τους

Δύσκολο ναι, ανέφικτο όχι.

6. Να επηρεάζονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα social media είναι διέξοδος για πολλές μητέρες. Όμως, το ίδιο πράγμα που πιστεύουμε ότι μας βοηθάει ψυχολογικά μπορεί και να μας καταρρακώσει. Η συνομιλία με έναν φίλο στο Messenger είναι σημαντική, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απευθείας κουβέντα και τη βόλτα με μια φίλη μας.

7. Να πιστεύουν ότι είναι οι μόνες που μπορούν να κάνουν τα πάντα

Πόσες φορές δεν έχετε πει «μέχρι να το κάνει, εγώ θα το έχω τελειώσει»! Σταματήστε να προσπαθήσετε να τα κάνετε όλα. Ο σύζυγός σας ή ο σύντροφός σας είναι εκεί και αν τους παροτρύνετε και τους το επιτρέψετε φυσικά, πιθανόν να τα καταφέρουν καλύτερα απ’ ότι πιστεύετε.

8. Να συγκρίνουν τον εαυτό τους συνεχώς με άλλες μαμάδες

Όταν βλέπω μαμάδες με τέσσερα παιδιά που είναι στην τρίχα, τα μαλλιά τους καλοχτενισμένα και εμφανίζονται εγκαίρως, αρχίζω να αναρωτιέμαι: «Τι συμβαίνει με μένα και δεν μπορώ να το κάνω αυτό με το παιδί μου; ». Η απάντηση είναι η εξής: Είστε μια χαριτωμένη καλή μητέρα. Δεν είμαστε όλες καλές σε όλα. Επικεντρωνόμαστε σε αυτά που έχουν σημασία για μας και την ψυχολογία μας.

Διαβάστε επίσης

Πώς να είσαι μια ευτυχισμένη μαμά!
Δέκα σκέψεις που κάνουν μια νέα μαμά ευτυχισμένη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved