Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσετε το άγχος

Και εσείς αλλά και τα παιδιά σας.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσετε το άγχος
Bigstock

Σε περιόδους όπου βρίσκεστε υπό μεγάλη πίεση για να τα καταφέρετε όλα- πράγμα που μπορεί να σας αγχώσει ακόμα περισσότερο- μπορεί να διαπιστώσετε πως το παιδί σας δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο διάβασμα που έχει για το σχολείο.

Έρευνα δείχνει ότι το πώς αισθάνεται κανείς επηρεάζει την ικανότητά του να απορροφήσει γνώση. Είτε τα παιδιά σας διαβάζουν στο τραπέζι της κουζίνας είτε στην τάξη, το άγχος μπορεί να αλλάξει σωματικά τον εγκέφαλό τους και να εμποδίσει τη μάθηση.

Τα θετικά συναισθήματα διευκολύνουν τη μάθηση και συμβάλλουν στην ακαδημαϊκή επιτυχία , επειδή όταν είστε χαρούμενοι και χαλαροί, είστε ελεύθεροι να ασχοληθείτε και να μάθετε. Η προσοχή είναι κρίσιμη για τη διαδικασία μάθησης , επιτρέποντας στον εγκέφαλο να δημιουργεί, να αποθηκεύει και να ανακτά αναμνήσεις.

Τα αρνητικά συναισθήματα , όπως το άγχος, μπορούν στην πραγματικότητα να εμποδίσουν τη μάθηση αυξάνοντας την ποσότητα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στο αίμα. Αυτό εμποδίζει την ικανότητα εστίασης.

Ευτυχώς, αυτό είναι προσωρινό και μπορεί να διορθωθεί με λίγο άσκηση όπως τρέξιμο.

Η Δρ Gail Gross , συγγραφέας και ειδικός σε θέματα γονέων, σχέσεων και ανθρώπινης συμπεριφοράς, προτείνει «Η άσκηση είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά για να καταπολεμήσουν το άγχος. Αυξάνει τη δημιουργία και την αντίσταση των νευρώνων σε βλάβες και στρες».

Και η Monica R. Fleshner, Ph.D., φυσιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, συμφωνεί, εξηγώντας: «Η διατήρηση της τακτικής σωματικής δραστηριότητας είναι ένας τρόπος για να συμβάλετε στην προώθηση τόσο της αντίστασης στο στρες όσο και της ανθεκτικότητας στο άγχος ».

Δεν μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα στη ζωή, επομένως κάποιο άγχος είναι αναπόφευκτο. Αλλά μπορείτε να το ελαχιστοποιήσετε. Συνεπώς, θα μειωθούν και οι επιπτώσεις που έχει στον εγκέφαλο των παιδιών σας.

Για να μειωθεί το άγχος, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προτείνει:

  • Αποφύγετε να μοιράζεστε το άγχος «ενηλίκων», όπως οικονομικές ανησυχίες, με τα μικρά παιδιά σας
  • Αφήστε ελεύθερο χρόνο για να διασκεδάσετε παρέα
  • Βοηθήστε τα παιδιά σας να βρουν λύσεις και να αναπτύξουν δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα
  • Κρατήστε ανοιχτή την γραμμή επικοινωνίας που έχετε δημιουργήσει
  • Προσδιορίστε πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας για να βοηθήσουν άλλους και να ενδυναμώσουν τον εαυτό τους και
  • Εδραιώστε ρουτίνες όσο καλύτερα μπορείτε

Σε περιόδους έντονου στρες, η άσκηση μπορεί να είναι πιο σημαντική από τη σχολική εργασία.

Και μην ανησυχείς, μαμά , όλα τα παιδιά είναι στην ίδια βάρκα — κανείς δεν είναι μπροστά και κανείς δεν είναι πίσω. Οι δάσκαλοι το γνωρίζουν αυτό και η επιστήμη λέει ότι τα παιδιά σας θα είναι καλά.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved