5+1 New Year’s Resolutions αυστηρά για μαμάδες

Λίγο πριν φύγει το 2023 κατεβάστε ρυθμούς, κάντε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και ονειρευτείτε εκείνη που έρχεται.

Άλκηστις Κοϊνάκη
5+1 New Year’s Resolutions αυστηρά για μαμάδες
Bigstock

Τα New Year's Resolutions δεν είναι ψυχαναγκασμός ούτε μόδα. Είναι μία αφορμή να δούμε πού βρισκόμαστε, πού πάμε, να εκτιμήσουμε πράγματα που έχουμε, που είχαμε και χάσαμε, πράγματα που θέλουμε για το μέλλον.

Παρακάτω μερικά resolutions για το 2024 γραμμένα από μαμάδες για μαμάδες. Κάποια από αυτά -εάν όχι όλα- μπορεί να μπουν και στη δική σας λίστα.

#1 «Να σταματήσω να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους»

Στην εποχή των Social Media δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο, αλλά για την ψυχική σας υγεία αξίζει να το προσπαθήσετε. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, πόσο μάλλον με άλλες μαμάδες. Είναι εξαντλητικό και μάταιο. Αντί αυτού εστιάστε στον εαυτό σας, στη δική σας οικογένεια και στις δικές σας στιγμές, τις μικρές και τις μεγάλες.

#2 «Να αποκτήσω μία πιο σωστή ρουτίνα ύπνου»

Αυτό μπορεί να σημαίνει από το να κοιμάστε περισσότερο, μέχρι να το να αλλάξετε τις συνήθειες σας πριν ξαπλώσετε για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, ακόμα και εάν ούτε κατά διάνοια δεν συμπληρώνετε τις 8 ώρες κάθε βράδυ που προτείνουν οι ειδικοί. Ξεκινήστε από τα βασικά. Αποφύγετε να βλέπετε τηλεόραση πριν τον ύπνο ή να χαζεύετε στο κινητό. Η μπλε ακτινοβολία έχει επιβεβαιωθεί ότι επηρεάζει την παραγωγή της μελατονίνης, προκαλώντας ακόμα και αϋπνίες οι άλλες διαταραχές ύπνου.

Είναι λογικό επίσης, όταν κοιμούνται όλοι το βράδυ, να θυσιάζετε ώρες ύπνου για λίγο παραπάνω χρόνο για τον εαυτό σας. Κατανοητό, αλλά σκεφτείτε ότι και ο επαρκής ύπνος είναι ευεργετικός και αναγκαίος για την σωματική και ψυχική υγεία.

#3 «Να με φροντίζω παραπάνω»

Ίσως έπρεπε να είναι το πρώτο στη λίστα. Ακόμα και ένα δεκάλεπτο αυτοφροντίδας μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ψυχολογία και τη διάθεσή σας. Φροντίστε την επιδερμίδα σας, καθίστε λίγο παραπάνω κάτω από το ζεστό νερό στο μπάνιο, βγείτε μόνες σας μία βόλτα, αφιερώστε ένα απόγευμα στους φίλους σας.

#4 «Να είμαι λιγότερο σκληρή με τον εαυτό μου»

Ειδικά εάν το παρακάνετε με τις ενοχές και οι δεύτερες σκέψεις. Σκεφτείτε πόσα καλείστε να διαχειριστείτε στην καθημερινότητά σας και επιβραβεύστε τον εαυτό σας που τα καταφέρνει μία χαρά. Το τέλειο δεν υπάρχει και στο μάταιο κυνήγι της τελειότητας δεν απολαμβάνετε τις απλές, καθημερινές στιγμές.

#5 «Να προσέχω τη διατροφή μου»

Όχι απαραίτητα για να χάσετε βάρος ή για να χτίσετε κορμί παραλίας, αλλά γιατί οι διατροφικές σας συνήθειες επηρεάζουν την ενέργεια που έχετε μέσα στη μέρα, τη διάθεσή σας και φυσικά την υγεία σας.

Μπορείτε να φτιάχνετε πλάνο εβδομάδας και να φροντίσετε να έχετε πάντα υγιεινά σνακ στο σπίτι για να μην υποκύπτετε εύκολα σε λιγούρες και junk food.

#6 «Να περπατάω περισσότερο»

Πρώτον, είναι πιο απλή μορφή άσκησης και η συστηματική άσκηση ως γνωστόν ωφελεί σώμα και πνεύμα. Δεύτερον, είναι ένας τρόπος να αποφορτίζεστε από την ένταση της ημέρας και εάν στον περίπατό σας, σας συνοδεύουν και τα παιδιά, ένας τρόπος να περάσετε επιπλέον χρόνο μαζί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved