Πέντε πράγματα που χρειάζεται μια νέα μαμά από τον σύζυγό της

  • Βοήθεια στην ετοιμασία του φαγητού
  • Ανάληψη πρωτοβουλιών
  • Εμψύχωση
  • Φροντίδα
  • Να την ακούει
Πέντε πράγματα που χρειάζεται μια νέα μαμά από τον σύζυγό της

Για τη νέα μητέρα που γέννησε πρόσφατα ακόμη και οι πιο μικρές χειρονομίες από την πλευρά του συζύγου της είναι σημαντικές καθώς δείχνουν ότι είναι δίπλα της και τη στηρίζει.

Ωστόσο, μερικές φορές οι νέοι μπαμπάδες μπορεί να δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν (ή να διαχωρίσουν) τις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες της συντρόφου τους.

Ειδικά τους πρώτους μήνες, που το μωρό είναι πολύ μικρό, η νέα μαμά αν μπορούσε να κωδικοποιήσει αυτά που έχει ανάγκη από τον σύζυγό της / συντροφό της θα ήταν τα εξής:

Βοήθεια στο σπίτι

Το πρόγραμμα της νέας μαμάς είναι επικεντρωμένο στη φροντίδα του μωρού. Επομένως όλα τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη μοίρα ή προσπαθεί να κάνει όσα περισσότερα μπορεί. Τι σημαντικότερη βοήθεια από το να αναλάβει ο σύζυγός της τα ψώνια του σπιτιού και γιατί όχι την προετοιμασία κάποιων γευμάτων. Επίσης, το να κρατά το σπίτι τακτοποιημένο – όσο αυτό είναι εφικτό – σίγουρα θα εκτιμηθεί δεόντως από την γυναίκα του.

pragmata poi exei anagi mia nea mama apo ton sizigo tis1

Ανάληψη πρωτοβουλιών

Ορισμένες φορές δεν αρκεί μόνο η πρόθεση. Το να περιμένει ο νέος μπαμπάς οδηγίες του τι ακριβώς πρέπει και πώς να το κάνει, δεν βοηθά τη νέα μαμά. Απεναντίας, θα βοηθούσε περισσότερο αν έπαιρνε ορισμένες πρωτοβουλίες, όπως να αλλάξει το μωρό, να ετοιμάσει το μπάνιο του ή να βάλει ένα πλυντήριο!

Εμψύχωση

Πολλές νέες μαμάδες παγιδεύονται σε κύματα ανασφάλειας - από την ανησυχία για τον σωστό θηλασμό μέχρι την κατάσταση του μωρού. Τα λόγια συμπαράστασης και εμψύχωσης από τον σύντροφό της μπορεί να λειτουργήσουν πολύ θετικά στην ψυχολογία της. Είναι σημαντικό να ακούει από τον άνθρωπό της ότι κάνει εξαιρετική δουλειά κι ότι ο ίδιος είναι εκεί για ότι χρειαστεί.

Φροντίδα

Μια νέα μαμά δεν έχει μάτια παρά μόνο για το μωρό της. Όμως, υπάρχουν στιγμές που λαχταρά για λίγο χρόνο αφιερωμένο στον εαυτό τους. Το να αναλάβει λοιπόν ο σύζυγός της το μωρό για μια ώρα ώστε να κάνει μπάνιο με την ησυχία της ή να πάει μια βόλτα, είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να της κάνει, δείχνοντας παράλληλα ότι τη νοιάζεται και θέλει να τη φροντίζει.

pragmata poi exei anagi mia nea mama apo ton sizigo tis2

Να την ακούει

Προφανώς και οι νέοι μπαμπάδες έχουν τις δικές τους ανάγκες και τα δικά τους άγχη, όμως τους πρώτους ειδικά μήνες είναι σημαντικό να μάθει να ακούει τη σύζυγό του. Να αναγνωρίζει τις ανάγκες της και να βρίσκουν από κοινού λύσεις. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο αλλά οι νέες μαμάδες έχουν ανάγκη να ξέρουν ότι ο σύζυγός τους τις ακούει και τις κατανοεί, ειδικά την συγκεκριμένη περίοδο μετά τη γέννα.

Πηγή: dailymom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved