Οι πιο συχνές απορίες που έχει κάθε νέα μαμά

  • Πόσο καιρό πρέπει να θηλάζω;
  • Πόσο συχνά πρέπει να αποστειρώνω μπουκάλια και πιπίλες;
  • Πώς καθαρίζω τον αφαλό του μωρού;
  • Πρέπει να ξυπνάω το μωρό που κοιμάται για να το ταΐσω;
  • Πότε μπορώ να βγάλω το νεογέννητο βόλτα
  • Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να ντύσω το νεογέννητο;
Οι πιο συχνές απορίες που έχει κάθε νέα μαμά

Είναι μια τεράστια πρόκληση να φροντίζεις ένα νεογέννητο μωρό, ειδικά αν είσαι για πρώτη φορά μαμά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συγκεντρώσαμε μερικές κοινές ερωτήσεις - απορίες που έχουν οι περισσότερες νέες μαμάδες σχετικά με τη φροντίδα των μωρών τους.

Πόσο καιρό πρέπει να θηλάζω;

Συνιστάται ο θηλασμός του μωρού για τους πρώτους έξι μήνες καθώς πέραν των πολλών πλεονεκτημάτων που έχει, προστατεύει το μωρό από τυχόν μολύνσεις. Μπορείτε να συνεχίσετε το θηλασμό και σταδιακά να εισάγετε τις στερεές τροφές. Όσο περισσότερο θηλάζετε, τόσο περισσότερο εσείς και το μωρό σας μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες του θηλασμού.

thilasmos

Πόσο συχνά πρέπει να αποστειρώνω μπουκάλια και πιπίλες;

Η διατήρηση της ασφάλειας του μωρού σας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, επομένως είναι σημαντικό να αποστειρώνετε τακτικά τα μπουκάλια και τις πιπίλες. Συνιστάται η απολύμανσή τους πριν από την πρώτη χρήση και κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε.

Είναι φυσιολογικό τα κόπρανα του μωρού να είναι πράσινα;

Τα πρώτα κόπρανα του νεογέννητου (μηκώνιο) είναι μαύρα, πρασινωπά ή εντελώς πράσινα και είναι πυκνά και ημιστέρεα. Αυτά τα κόπρανα προσαρμογής , από τη μήτρα στο φυσικό περιβάλλον και το θηλασμό, μπορεί να διαρκέσουν δύο ημέρες. Στη συνέχεια τα κόπρανα θα είναι ημίρρευστα, γεμάτα κόμπους και συχνά διαφέρουν εάν το παιδί θηλάζει ή τρέφεται με φόρμουλα.

afalos

Πώς καθαρίζω τον αφαλό του μωρού;

Θα χρειαστούν περίπου 1-2 εβδομάδες πριν στεγνώσει και πέσει ο ομφάλιος λώρος. Στο μεταξύ, θα χρειαστεί κατάλληλη φροντίδα για να αποφευχθεί ο ερεθισμός και η μόλυνση. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας για το πώς να το καθαρίσετε σωστά και με ασφάλεια. Οι γενικοί κανόνες, ωστόσο, είναι να διατηρείτε την περιοχή καθαρή και στεγνή και να την αφήνετε να επουλωθεί φυσικά.

Πρέπει να ξυπνάω το μωρό που κοιμάται για να το ταΐσω;

Διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν το αν πρέπει να ξυπνήσετε ένα μωρό που κοιμάται για να το ταΐσετε, όπως η ηλικία, το βάρος και η γενική υγεία. Είναι σημαντικό να ταΐζετε συχνά το μωρό σας κατά τις πρώτες εβδομάδες για να ανακτήσει το βάρος που χάθηκε από τη γέννηση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει περιστασιακά να ξυπνάτε το μωρό σας για τάισμα. Μπορείτε να σταματήσετε να το κάνετε αυτό μόλις το μωρό σας έχει το απαιτούμενο βάρος.

Πότε μπορώ να βγάλω το νεογέννητο βόλτα

Δεν υπάρχουν κανόνες όταν πρόκειται να βγάλετε το νεογέννητό σας έξω. Ενώ ορισμένοι γονείς περιμένουν μέχρι το μωρό τους να σαραντίσει για την πρώτη βόλτα, άλλοι πηγαίνουν την πρώτη εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο να αποφεύγετε χώρους με πολύ κόσμο και γενικά χώρους που δεν αερίζονται. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε πιστά το εγκεκριμένο πρόγραμμα εμβολιασμού του μωρού.

rouxa ntisimo morou 1

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να ντύσω το νεογέννητο;

Αποφύγετε να ντύνετε υπερβολικά το μωρό γιατί φοβάστε ότι θα κρυώσει. Τα ρούχα του πρέπει να είναι άνετα, βαμβακερά και ευκολοφόρετα.
Φροντίστε η θερμοκρασία δωματίου να είναι σταθερή, να μην είναι σε ρεύματα και να τσεκάρετε αν τα χεράκια του είναι κρύα. Αποφύγετε τις βαριές κουβέρτες καθώς και τα μαξιλάρια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved