5 συμβουλές για πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά

Τι να κάνετε και τι να αποφύγετε.

5 συμβουλές για πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά
Bigstock

Υπάρχει ένας αμερικανικό ρητό που λέει «I'm Having a Bad Hair Day» και συνδέεται με όλα όσα πάνε στραβά εκείνη την ημέρα, και αυτό επειδή όταν αισθάνεστε τα μαλλιά σας ατίθασα και ξηρά, μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σας.

Έτσι, έχοντας αυτό κατά νου, ας προσπαθήσουμε να διώξουμε τις κακές μέρες για τα μαλλιά (τουλάχιστον με την κυριολεκτική έννοια) και ας εστιάσουμε σε συμβουλές για να αποκτήσουμε πιο απαλά και υγιή μαλλιά.

1. Μην λούζεστε καθημερινά

Μπορεί να λούζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σπάσιμο των άκρων της τρίχας. Σύμφωνα με το Allure , αν μπορείτε να παραλείψετε το λούσιμο των μαλλιών σας για μία ή δύο μέρες, τότε κάντε το.

Το Seventeen σημειώνει επίσης ότι τα πιο ξηρά μαλλιά απορροφούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, επομένως πριν τα λούσετε και μαλακώσουν, θα ήταν ωφέλιμο να αφαιρέσετε μέρος της υγρασίας στεγνώνοντας τα μαλλιά σας.

2. Μην χρησιμοποιείται καυτό νερό

Κάτι τόσο απλό όπως το πλύσιμο των μαλλιών σας με νερό που είναι πολύ καυτό μπορεί να αφαιρέσει τα καλά έλαια του τριχωτού της κεφαλής. Λουστείτε, λοιπόν, με χλιαρό νερό.

3. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε θερμότητα

Το θερμικό styling μπορεί να αφαιρέσει τη στιλπνότητα, επομένως είναι καλύτερο να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους, αφού τα περάσετε με μία πετσέτα, πάντα με ταμποναριστές κινήσεις .

Σύμφωνα με το Allure , ένα βαμβακερό μπλουζάκι θα λειτουργήσει καλύτερα από οποιαδήποτε πετσέτα και είναι πολύ πιο απαλό για τα μαλλιά.

Εάν όμως πρέπει να χρησιμοποιήσετε θερμότητα, θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε πάντα ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα

4. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Ενώ η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε την διατροφή σας καθώς έτσι θα ενισχυθεί η υγεία αλλά και η λάμψη.

5. Πείτε «Ναι» στα ενυδατικά προϊόντα

Κάντε μασάζ από την ρίζα μέχρι τις άκρες των μαλλιών με λίγο λάδι καρύδας και αφήστε το μέχρι το πρωί που θα ξυπνήσετε και θα λουστείτε.

Επιλέξτε τη θεραπεία που ταιριάζει καλύτερα στην κατάσταση των μαλλιών σας, για παράδειγμα, εάν έχετε λεπτά και ξηρά μαλλιά επιλέξετε κάποιο προϊόν εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε ενώ τα ταλαιπωρημένα μαλλιά μπορούν να επωφεληθούν από μια φόρμουλα κερατίνης .

Πηγή: fitday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved