Κάνει ή όχι να χρησιμοποιείτε baby oil στο πρόσωπο

  • Είναι το βρεφικό λάδι καλό για το πρόσωπό;
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βρεφικό λάδι ως ενυδατικό προσώπου;
  • Μειώνει την εμφάνιση ραγάδων το βρεφικό λάδι ή όχι;
  • Το βρεφικό λάδι ανακουφίζει από την ταλαιπωρία του δέρματος;
Κάνει ή όχι να χρησιμοποιείτε baby oil στο πρόσωπο

Το βρεφικό λάδι κυκλοφορεί στην αγορά για περισσότερα από 100 χρόνια και εδώ και πολύ καιρό αποτελεί ένα από τα πιο βασικά προϊόντα που αγοράζουν οι νέοι γονείς. Είναι ένα διαυγές υγρό, υποαλλεργικό, χωρίς χρωστικές ουσίες, parabens, φθαλικές ενώσεις και αλκοόλη, με ισορροπημένο pH για την επιδερμίδα και πάντα ελεγμένο από παιδίατρους και δερματολόγους.

Σύμφωνα τις εταιρείες που το παρασκευάζουν και το διαθέτουν στην αγορά, το βρεφικό λάδι μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα ενός μωρού μετά το μπανάκι του ή κατά τη διάρκεια του μασάζ.

Το Baby oil λειτουργεί σχηματίζοντας ένα ημι-αναπνεύσιμο φράγμα πάνω από το δέρμα. Φράγμα που κλειδώνει την υγρασία στην επιφάνεια του δέρματος και το κρατά ενυδατωμένο.

Μερικοί ενήλικες χρησιμοποιούν επίσης το βρεφικό λάδι στο σώμα τους για να αντιμετωπίσουν την ξηρότητα του δέρματός τους. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δίνει στο δέρμα του προσώπου τους μια ιδιαίτερη απαλότητα και λάμψη. Κάποιοι επίσης το χρησιμοποιούν στα μαλλιά τους ή μετά τις βουτιές στη θάλασσα.

Σύμφωνα με περιορισμένο αριθμό ερευνών, το baby oil μπορεί βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος, διατηρώντας το απαλό. Να τι πρέπει να ξέρετε αν σκέφτεστε να το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας.

baby oil xrisi sto prosopo 1

Είναι το βρεφικό λάδι καλό για το πρόσωπό;

Το βρεφικό λάδι έχει σχεδιαστεί για να είναι υποαλλεργικό και δεν περιέχει parabens, φθαλικές ενώσεις και χρωστικές ουσίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους να το χρησιμοποιούν χωρίς το φόβο κάποιας αλλεργικής αντίδρασης.

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός επιστημονικών ερευνών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το baby oil επηρεάζει το δέρμα και σχεδόν καμία έρευνα σχετικά με το πώς επηρεάζει το πρόσωπο. Σύμφωνα με τις έρευνες που υπάρχουν, το βρεφικό λάδι είναι ασφαλές για το δέρμα σας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος του προσώπου σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βρεφικό λάδι ως ενυδατικό προσώπου;

Το παιδικό λάδι είναι μη φαγεσωρογόνο (ως μη φαγεσωρογόνα χαρακτηρίζονται τα προϊόντα περιποίησης και τα καλλυντικά που έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι πιθανό να προκαλέσουν φαγέσωρες, δηλαδή λευκά και μαύρα στίγματα), που σημαίνει ότι δεν θα φράξει τους πόρους του δέρματός σας. Αν λοιπόν έχετε τύπο δέρματος από ξηρό έως φυσιολογικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε baby oil για να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας.

Σε μια μελέτη του 1993, οι επιστήμονες εξέτασαν τέσσερα διαφορετικά κοινά ενυδατικά συστατικά για να δουν πώς επηρέασαν το δέρμα των ανθρώπων. Ένα από αυτά ήταν το ορυκτέλαιο, βασικό συστατικό του baby oil.

Σε σύγκριση με την αιθανόλη, τη γλυκερίνη και το νερό, το νερό και το βρεφικό λάδι φάνηκε να έχουν τη μεγαλύτερη ενυδατική δράση από όλα τα συστατικά όταν εφαρμόζονται στο δέρμα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το ορυκτέλαιο βοήθησε να γεμίσει το δέρμα, δίνοντας μια πιο ενυδατωμένη εμφάνιση.

baby oil xrisi sto prosopo 3

Μειώνει την εμφάνιση ραγάδων το βρεφικό λάδι ή όχι;

Δεν υπάρχει άμεση έρευνα που να δείχνει ότι το παιδικό λάδι μπορεί να μειώσει την εμφάνιση ραγάδων στο σώμα. Ωστόσο, η ίδια έρευνα του 1993 που βρήκε ότι το βρεφικό λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματική ενυδατική κρέμα υποδηλώνει ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι πιθανότατα αληθινός.

Η εφαρμογή baby oil μπορεί να γεμίσει το δέρμα σε στις προβληματικές περιοχές, μειώνοντας τη συνολική εμφάνιση των ραγάδων. Μια παλαιότερη μελέτη του 1975 διαπίστωσε ότι τα αποτελέσματα του βρεφικού λαδιού εξαφανίζονται εντός 48 ωρών από την εφαρμογή. Έτσι, για να διατηρείται η επιδερμίδα ενυδατωμένη και σφριγηλή, είναι απαραίτητη η εκ νέου εφαρμογή.

Το βρεφικό λάδι ανακουφίζει από την ταλαιπωρία του δέρματος;

Οι ερευνητές βρήκαν ορισμένα στοιχεία ότι το βρεφικό λάδι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη δυσφορία του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης αυτής που σχετίζεται με το ξηρό δέρμα και παθήσεις όπως η ψωρίαση.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 που έγινε σε άτομα που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, το baby oil βοήθησε σημαντικά στη μείωση του κνησμού μέσα από το μασάζ που γινόταν στο σημείο του σώματος είχε φαγούρα για τουλάχιστον 15 λεπτά την ημέρα για 3 εβδομάδες.

πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved