Πώς θα ενισχύσετε την σχέση σας όταν δυσκολεύεστε να αποκτήσετε παιδί

Τι κάνετε όταν όλα έχουν αρχίσει να μοιάζουν τόσο...«αποστειρωμένα»

Πώς θα ενισχύσετε την σχέση σας όταν δυσκολεύεστε να αποκτήσετε παιδί
Bigstock

Εάν αντιμετωπίζετε υπογονιμότητα , όπως 1 στα 6 ζευγάρια παγκοσμίως, ταυτόχρονα έρχεστε αντιμέτωποι με ένα τεράστιο συναισθηματικό, σωματικό και οικονομικό βάρος, το οποίο συχνά μεταφέρεται στη σχέση. Είναι δύσκολο να μην συμβεί καθώς ξαφνικά, η σχέση σας «βουλιάζει» στην παρακολούθηση της ωορρηξίας, στα ραντεβού με τον γιατρό, στο προγραμματισμένο σεξ και στο πολύ άγχος .

Στόχος πάντα η ανοιχτή επικοινωνία

Είναι σημαντικό να νιώθετε ότι ο σύντροφός σας είναι κάποιος με τον οποίο μπορείτε να μιλήσετε και να εκφράσετε πραγματικά όλα αυτά τα συναισθήματα. Μπορεί να μην αντιμετωπίζετε το άγχος και το πένθος με τον ίδιο τρόπο όπως εκεινος, γι’ αυτό μερικές φορές μπορεί να υπάρξει πίεση στην σχέση όταν δυσκολεύεστε να συλλάβετε. Το να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε όλα αυτά μπορεί να δημιουργήσει «ρωγμές» στην σχέση. Το να αφιερώνετε χρόνο για να επικοινωνείτε είναι ζωτικής σημασίας.

Προγραμματίστε βράδια ραντεβού

Για να διατηρήσετε τον ρομαντισμό ζωντανό, οργανώστε τακτικές βραδιές ραντεβού και όχι γύρω από την ωορρηξία . Αυτού του είδους οι νύχτες είναι μια τόσο μεγάλη απόσπαση της προσοχής από το τι συμβαίνει και ένας διασκεδαστικός τρόπος για να επανασυνδεθείτε ως ζευγάρι. Αυτό θα βοηθήσει να κρατηθεί η σπίθα ζωντανή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που μπορεί να φέρνει ψυχική εξάντληση.

Αναζητήστε ομάδες υποστήριξης

Η συμμετοχή σε ομάδες υποστήριξης , είτε μεμονωμένα είτε ως ζευγάρι , μπορεί να σας βοηθήσει. Όχι μόνο είναι ωφέλιμο να ακούτε τον σύντροφό σας να περιγράφει δυνατά σε άλλους πώς τον επηρεάζει αυτή η κατάσταση, αλλά το να ακούτε από άλλα μέλη της ομάδας υποστήριξης δημιουργεί ένα αίσθημα συντροφικότητας.

Αποφύγετε το «παιχνίδι ευθυνών»

Πολλές γυναίκες αναλαμβάνουν ένα τεράστιο συναισθηματικό βάρος και συχνά μπορεί να κατηγορούν τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το ίδιο βέβαια μπορεί να ισχύει και από την άλλη πλευρά. Για αυτό ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο να λετε στον σύντροφό σας ότι δεν τον κατηγορείτε και είστε στην ίδια ομάδα μπορεί να έχει τόσο μεγάλη επίδραση στον ψυχισμό και των δύο.

Αφιερώστε χρόνο όπου δεν θα συζητάτε για την εγκυμοσύνη

Μπορεί αυτό το κοινό όνειρο να μονοπωλεί τις περισσότερες συζητήσεις αλλά είναι σημαντικό να αφιερώνετε μια νύχτα την εβδομάδα ή ίσως ακόμη και μια ώρα την ημέρα, όπου θα επικεντρώνεστε στο να μην μιλάτε για τα επερχόμενα ραντεβού με γιατρό κι όλα τα σχετικά. Κάτι τόσο απλό όσο αυτό μπορεί να κάνει πολλά για να ενισχύσει τη σύνδεσή σας.

Βρείτε τρόπους να διοχετεύσετε την απογοήτευσή σας

Όταν περνάμε μια κακή μέρα, ποιο είναι το άτομο στο οποίο το μεταφέρουμε; Συνήθως είναι ο σύντροφός μας, καθώς είναι ο «ασφαλής μας χώρος». Όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στο να μείνετε έγκυος, μπορεί να μην είναι απλώς μια κακή μέρα, μπορεί να είναι μερικά δύσκολα χρόνια. Είναι σημαντικό να βρείτε κάτι που παρέχει διέξοδο σε αυτήν την απογοήτευση.

Είτε πρόκειται για μια σόλο δραστηριότητα είτε για μια κοινή, βρίσκοντας κάτι που σας επιτρέπει να αποσυμπιεστείτε από αυτή τη δύσκολη στιγμή ώστε να μην το περάσετε στο πρόσωπο που αγαπάτε περισσότερο είναι σημαντικό. Μερικές δραστηριότητες ως ζευγάρι θα μπορούσαν να είναι ένα μάθημα γυμναστικής, καθημερινοί περίπατοι, αναρρίχηση, χορός, ζωγραφική ή πεζοπορία.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved