Γονείς φωτογραφίζονται αγκαλιά με το νεογέννητο στην αίθουσα τοκετού

Οι υπέροχες φωτογραφίες της Alessandra Corveloni.

Γονείς φωτογραφίζονται αγκαλιά με το νεογέννητο στην αίθουσα τοκετού

Μαμά και μπαμπάς μέσα στην αίθουσα τοκετού κρατούν για πρώτη φορά το μωρό τους αγκαλιά.

Instagram / alessandracorveloni

Η Αlessandra Corveloni είναι μία βραβευμένη φωτογράφος τοκετού. Το στιλ και η αισθητική της την έχουν κάνει να ξεχωρίσει και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει στο προφίλ της στο Instagram είναι ένα μοναδικό φωτογραφικό άλμπουμ με στιγμιότυπα από κάθε στάδιο του τοκετού.

https://www.instagram.com/p/CsWbe9kLVuW/

Οι πιο ιδιαίτερες είναι εκείνες με γονείς που κρατούν για πρώτη φορά το νεογέννητο μωρό τους αγκαλιά δευτερόλεπτα μετά τον τοκετό. Στις φωτογραφίες αυτές αποτυπώνονται η χαρά, η συγκίνηση, η ανακούφιση και καθόλου τυχαία η φωτογράφος επιλέγει να εστιάζει στα πρόσωπα και τις εκφράσεις των νεών γονιών.

https://www.instagram.com/p/Cvk7ei_udjX/

Οι περισσότερες αυτού του είδους φωτογραφίες της Alessandra είναι ασπρόμαυρες, κάτι που τις κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερες και ατμοσφαιρικές.

H ίδια η φωτογράφος αναφέρει για τη δουλειά της και τα στιγμιότυπα που απαθανατίζει:

«Καταγράφω σε εικόνες τις μνήμες που μία μέρα θα αφηγηθείτε στα παιδιά, στα εγγόνια σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Στιγμές μοναδικές που δεν θα επαναληφθούν» και συνεχίζει:

«Πάντα ήμουν παθιασμένη με τη φωτογραφία, και χαίρομαι που συνδυάζω το πάθος μου αυτό με μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής: τη Γέννηση. Μια στιγμή που σηματοδοτεί την ανάδυση μιας νέας οικογένειας, την αρχή ενός νέου ταξιδιού, την άφιξη μιας νέας ζωής.»

Όσο για τις δυσκολίες του επαγγέλματος η Alessandra αναφέρει ότι η φωτογράφιση τοκετού είναι ιδιαίτερα απαιτητική, «μία τεχνικά επίπονη αποστολή σε πολλά μέτωπα», όπως λέει χαρακτηριστικά. Χρειάζεται συγκέντρωση, ταχύτητα, ψυχραιμία, εμπειρία και αυτές οι δυσκολίες είναι που κάνουν το αποτέλεσμα τόσο ξεχωριστό.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας φωτογραφίες με γονείς που κρατούν για πρώτη φορά τα μωρά τους αγκαλιά.

https://www.instagram.com/p/CtmQrGVu0lQ/
https://www.instagram.com/p/CvNFkZ6OWii/
https://www.instagram.com/p/CpNITlyucRZ/
https://www.instagram.com/p/Cuf3_4Yu0th/
https://www.instagram.com/p/CpNITlyucRZ/
https://www.instagram.com/p/Cqc5Z-4uAjr/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved