«Μαμά, μην ξεχνάς να "ποτίζεις" την ψυχή σου»

Μία υπενθύμιση από μία μαμά προς όλες τις άλλες.

«Μαμά, μην ξεχνάς να "ποτίζεις" την ψυχή σου»

«Σε βλέπω. Είμαι ακριβώς εκεί μαζί σου. Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ και κάποιος πάντα με ακουμπάει. Οι βαθιές ανάσες είναι mini μίνι version της αυτοφροντίδας εκείνες τις στιγμές που νιώθω ότι θα ήθελα να ουρλιάξω, να τρέψω ή να κλάψω.

Δύο πράγματα είναι αλήθεια: Δεν θα το άλλαζες αυτό με τίποτα στον κόσμο ΚΑΙ ότι είσαι συγκλονισμένη, εξαντλημένη και σε μία μόνιμη υπερένταση.

Συνέχισε έτσι. Πάρε ανάσα. Κάνε τα διαλείμματα που θέλεις χωρίς ενοχές. Να ξέρεις ότι τα αξίζεις όλα. Βγες ραντεβού με τον σύντροφό σου. Βγες για ποτό με τις κολλητές σου. Πήγαινε για ψώνια. Κάνε γυμναστική. Φάε με ηρεμία ό,τι θέλεις.

Αυτή σου η εκδοχή; Είναι φανταστική. Αλλά πρέπει να ξέρει ότι την αγαπάς και ότι είναι ακόμα εκεί και μετά τη γέννηση των παιδιών.

Μην ξεχνάς να “ποτίζεις” την ψυχή σου.

Να μάθεις σε αυτά τα μωρά ότι η μητρότητα δεν είναι ένα μαρτύριο και ότι τα "θέλω" της μαμάς μετράνε, επίσης.»

Τα παραπάνω έγραψε σε ανάρτησή της η Angela, μητέρα δύο κοριστών. Η Angela είναι εξειδικεύεται σε θέματα θηλασμού και φροντίδας νεογέννητου και μέσα από τις αναρτήσεις της μοιράζεται συχνά συμβουλές με άλλες μαμάδες. Εκτός από συμβουλές, όμως, μοιράζεται και δικές της εμπειρίες και σκέψεις σχετικά με τη μητρότητα.

Τα παραπάνω έγραψε κάτω από βίντεο στο οποίο έγραψε επίσης:

«Προς όλες τις μαμάδες που ξυπνάνε πριν ανατείλει ο ήλιος , που κρατάνε ζωντανά αυτά τα μικροσκοπικά πλασματάκια όλη μέρα, που δεν κάθονται ούτε στιγμή, που πέφτουν στο κρεβάτι πτώματα από την κούραση για έξι ώρες και μετά σηκώνονται για να κάνουν ακριβώς το ίδιο και πάλι από την αρχή. Μόνο 18 ακόμα χρόνια απομένουν.»

https://www.instagram.com/reel/CkB74j4A8Wh/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved