Στη μητρότητα είναι ΟΚ να σπας τους κανόνες κάποιες φορές

Μαμά περιγράφει τις δύσκολες μέρες της μητρότητας που όλα μοιάζουν βουνό και ακατόρθωτα. 

Μία Μαμά
Στη μητρότητα είναι ΟΚ  να σπας τους κανόνες κάποιες φορές

Instagram / laurenjessiewilliams_

Το να είσαι μαμά είναι πραγματικά σαν να κάνεις 1000 δουλειές ταυτόχρονα, έτσι δεν είναι;

Πώς είναι δυνατόν να είσαι σίγουρη ότι τα μικροσκοπικά αυτά ανθρωπάκια έχουν φάει, είναι καθαρά, ντυμένα, χαρούμενα, γελαστά; Ότι νιώθουν την αγάπη, ότι μαθαίνουν, ότι διασκεδάζουν; Και παράλληλα να έχεις ένα καθαρό σπίτι, να φέρνεις λεφτά, να διατηρήσεις την κοινωνική σου ζωή και να θυμάσαι τα γενέθλια 279 ανθρώπων… και να τους αγοράσεις δώρα;

Και να τους στείλεις κάρτες και να κάνεις σέρβις στο αμάξι και να ράψεις τις τρύπιες κάλτσες και όλα αυτά ταυτόχρονα. Αα και μετά να φροντίσεις και τον εαυτό σου. Συγγνώμη, αλλά πώς; ΠΩΣ;

Μου πήρε λίγο καιρό για να το συνειδητοποιήσω αυτό αλλά τα παραπάνω δεν γίνεται να γίνουν όλα ταυτόχρονα ποτέ.

Η μητρότητα μοιάζει με τα ζογκλερικά και αυτό είναι μία υπενθύμιση για το ότι είναι οκ να σπας τους κανόνες κάποιες φορές. Ξέχνα το σούπερ υγιεινό γεύμα και πάρε φαγητό απ’ έξω όταν γυρνάς σπίτι. Άφησε τα παιδιά να έρθουν στο κρεβάτι το βράδυ, τουλάχιστον θα κλείσει τα μάτια σου λίγα λεπτά παραπάνω. Πάρε την αγαπημένη του σοκολάτα από το περίπτερο.

mitrotita-duskolies.jpg

Instagram / laurenjessiewilliams_

Δώστε το τάμπλετ για να δούνε παιδικά και να βάλεις τις σκέψεις σου σε σειρά. ‘Η να βρεις τον χρόνο να κάνεις ένα ντουζ.

Πάντα θα υπάρχει κάποιος τον οποίο θα πρέπει να ταΐσεις, να καθαρίσεις, κάποιον με τον οποίο να παίξετε, να κάνετε αγκαλιές. Και δεν είναι πάντα εύκολο όταν είσαι ο μόνος. Αυτή όμως η ευλογία και η πραγματικότητα της μητρότητα.

Είμαι εδώ απλά για να σου πω ότι κάποιες φορές είναι οκ να σπας του κανόνες. Σήμερα σπάω εγώ τους δικούς μου κανόνες. Κάποιες φορές χρειάζεσαι ένα διάλειμμα. Είσαι μια σπουδαία μαμά με χαμηλή μπαταρία και αυτή κακή μέρα δεν θα κρατήσει για πάντα.

Πηγή κειμένου: Instagram / laurenjessiewilliams_

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved