Κανείς δεν σου λέει πόσο δύσκολος μπορεί να γίνει ο θηλασμός

Μία μαμά μοιράζεται τη δική της εμπειρία θηλασμού για τον οποίο όπως λέει κάποιες φορές συμβαίνει φυσικά και άλλες όχι.

Μία Μαμά
Κανείς δεν σου λέει πόσο δύσκολος μπορεί να γίνει ο θηλασμός

Instagram / itstrufflesandpeyton

Αγαπημένη μέλλουσα μαμά,

Πολύ σύντομα πρόκειται να ξεκινήσεις το πιο κουραστικό, συναρπαστικό, όμορφο και αξιομνημόνευτο ταξίδι με το που υποδεχτείς το μωρό σου στον κόσμο. Ξέρω ότι έχεις πάρει το καρότσι, το κάθισμα του αυτοκινήτου, ότι έχεις διακοσμήσει το παιδικό δωμάτιο και ότι έχεις πάει σε όλα σου τα ραντεβού με τον γιατρό όσο μετράς αντίστροφα να συναντήσεις το μικρό σου. Έχεις κάνει την περιήγησή σου στο μαιευτήριο, έχεις συζητήσει για το τι να περιμένεις και πιθανότατα έχεις ακούσει πολλά για τις συσπάσεις, την αιμορραγία μετά τον τοκετό, τη μαγεία και τη φυσικότητα του θηλασμού.

Αυτό όμως που δεν σου λέει κανείς είναι το πόσο δύσκολος και ικανοποιητικός μπορεί να γίνει ο θηλασμός. Και πώς κάποιες φορές συμβαίνει απλά και φυσικά και άλλες όχι. Πολλοί λίγοι μιλούν για τις δυσκολίες, τις πληγές στις θηλές, τον μαραθώνιο θηλασμό, την αποκλειστική άντληση του μητρικού γάλακτος, το να συνδυάζεις θηλασμό και άντληση, το τάισμα με ξένο γάλα.

Όσο περνούν αυτές οι πρώτες εβδομάδες με το μωρό σου, θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι ομαδική δουλειά. Εσύ θα γνωρίσεις το μωρό σου και αυτό εσένα. Είναι μακράν το πιο δύσκολο πράγμα που θα έχεις καταφέρει αλλά ταυτόχρονα είναι μία συναρπαστική εμπειρία που σου δίνει τόσα πολλά.

mama-thilasmos-(2).jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / itstrufflesandpeyton

Οι δικές μου εμπειρίες θηλασμού ήταν τόσο διαφορετικές στο κάθε παιδί και ειλικρινά πιστεύω ότι το να έχεις βοήθεια τις πρώτες αυτές εβδομάδες είναι τόσο σημαντικό. Την πρώτη φορά η Payton δεν θήλαζε όσο και αν προσπαθούσα. Οι σύμβουλοι θηλασμού στο μαιευτήριο έκαναν θα πάντα για να με βοηθήσουν, αλλά επειδή όλα ήταν άγνωστα για μένα τότε, δεν στράφηκα σε άλλες εναλλακτικές. Τελικά αντλούσα αποκλειστικά μητρικό γάλα για 15 μήνες, κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων που κατάφερα. Αλλά ένα κομμάτι μου αναρωτιέται αν είχα ζητήσει ακόμα περισσότερη βοήθεια, αν θα ήταν τα πράγματα διαφορετικά. Στο δεύτερο παιδί μου, ρώτησα μαίες, συμβούλους θηλασμού, παιδιάτρους, ακόμα και χειροπράκτες και όλοι μαζί καταφέραμε να θηλάσω τις πρώτες εκείνες 3 εβδομάδες. Και η δεύτερη κόρη μου γεννήθηκε και 3 εβδομάδες πρόωρα. Το ταξίδι αυτό με πήγε πιο μακριά από ότι είχα ποτέ σκεφτεί και μέχρι σήμερα ακόμα απολαμβάνω τις αγκαλιές για αυτό τους ευχαριστώ όλους. Πραγματικά η βοήθεια είναι ό,τι πιο σημαντικό στη φάση αυτή.

Πηγή κειμένου: Instagram / itstrufflesandpeyton

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved