Δείξε τις ραγάδες σου με περηφάνια

Μην κρύβετε τις ραγάδες σας και τα σημάδια του σώματός σας, δείξτε τα με περηφάνια!

Μαργαρίτα Νικολάου
Δείξε τις ραγάδες σου με περηφάνια
Bigstock

Αγαπημένες μου μαμάδες,

Με το που μείνουμε έγκυες πολλά πράγματα βομβαρδίζουν το μυαλό μας. Ένα από αυτά είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε τις ραγάδες εγκυμοσύνης.

Μπορεί να δοκιμάσουμε εξωτικά γαλακτώματα, λαδάκια για ραγάδες, κρέμες με άρωμα κακάο, λοσιόν που υπόσχονται θαύματα αλλά για να είμαι ειλικρινής, τίποτε δεν θα τις εξαφανίσει. Ναι, σίγουρα μπορεί να μειωθεί η εμφάνισή τους με τον καιρό, αλλά όχι δεν θα εξαφανιστούν.

Θέλω απλά να σας πω, με ευγένεια και αγάπη πάντα, ότι δεν πρέπει να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες γυναίκες. Κάποιες δεν θα εμφανίσουν ραγάδες και κάποιες άλλες θα γεμίσουν με αυτές. Δεν φταίει κάτι συγκεκριμένο, απλά παίζει ρόλο ο τύπος δέρματος και φυσικά τα γονίδια.

Αποδεχτείτε αυτές τις όμορφες γραμμές με αγάπη μιας και είναι σύμβολα που μαρτυρούν πόσο δυνατές είστε και φυσικά ότι δημιουργήσατε ένα μικρό θαύμα. Γεννήσατε έναν μικρό άνθρωπο.

ΜΗΝ επιτρέπετε σε κανέναν να σας κρίνει. Μην επιτρέπετε να σας επηρεάσει οποιαδήποτε γνώμη άλλου.

Χαϊδέψτε τις ραγάδες σας. Φροντίστε τις. Αρωματίστε τις με τα γαλακτώματα και τις κρέμες που αγοράζετε, διατηρήστε απαλό το δέρμα σας, ώστε να αγκαλιάζετε και να ακουμπάτε τρυφερά το μωρό σας.

Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που όλες θα κριθούμε κάποια στιγμή για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς τους λόγους είναι και η εικόνα της ομορφιάς και του τέλειου σώματος.

Πολλοί είναι εκείνοι που πίσω από ένα πληκτρολόγιο μπορούν να στοχοποιήσουν μια νέα μητέρα, βομβαρδίζοντάς τη καθημερινά για το βάρος της, την τριχόπτωση, τις φακίδες, τις ραγάδες... και η λίστα δεν σταματά εδώ.

Μην δίνετε καμία σημασία σε αυτά τα σχόλια. Προσπεράστε τα. Πρέπει να ευχαριστείτε τα κορμιά σας για όλα όσα κατάφεραν. Εξάλλου η γέννηση ενός παιδιού είναι ένα θαύμα. Ένα σπουδαίο κατόρθωμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved