Φυσικές θεραπείες για τις ραγάδες της εγκυμοσύνης

Πώς θα μειώσετε τα σημάδια των ραγάδων με αγνά και φυσικά υλικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Φυσικές θεραπείες για τις ραγάδες της εγκυμοσύνης
Bigstock

Οι ραγάδες είναι μικρές ραβδώσεις στο δέρμα, χρώματος ροζ ή ανοιχτού μοβ.

Εμφανίζονται συχνότερα στην περιοχή της κοιλιάς, τους γοφούς και στο στήθος, κυρίως το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Συνήθως το τρίτο τρίμηνο η κοιλιά αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και το στήθος μεγαλώνει μιας και ετοιμάζεται για την παραγωγή γάλακτος.

Κάποιες γυναίκες εμφανίζουν επίσης ραγάδες στους γλουτούς και τους μηρούς.

Ραγάδες εγκυμοσύνης - Σημάδια και συμπτώματα

Το πρώτο σημάδι των ραγάδων συχνά είναι η φαγούρα σε σημεία που το δέρμα φαίνεται πιο λεπτό και ροζ. Αν αρχίσετε να αισθάνεστε φαγούρα, καλό θα είναι να εφαρμόζετε μια κρέμα που θα κρατά ενυδατωμένη την περιοχή της κοιλιάς, του στήθους και άλλων προβληματικών περιοχών.

Διατροφή για υγιές και ελαστικό δέρμα στην εγκυμοσύνη

Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ραγάδων.

Καλό είναι να τρώτε ψάρια ή ξηρούς καρπούς τουλάχιστον 2 φορές μέρα στην εβδομάδα, μαζί με τροφές πλούσιες σε βιταμίνες A, C και D , όπως καρότα, εσπεριδοειδή και γάλα.

Ταυτόχρονα, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες, όπως αυγά, γάλα και άπαχο κρέας, μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία του δέρματος και να βοηθήσει στην αποφυγή των ραγάδων.

egkumosini.jpg

Αντιμετώπιση ραγάδων εγκυμοσύνης με κρέμες και φυσικά αγνά υλικά

Μπορείτε να μειώσετε τις ραγάδες χρησιμοποιώντας κρέμες ή ακόμα καλύτερα μερικά φυσικά και αγνά υλικά που είναι πιο ασφαλή για εσάς και το μωρό σας.

Το λάδι καρύδας, η αλόη, τα ασπράδια αβγών, ο χυμός λεμονιού, η ζάχαρη και το μέλι είναι υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε την δική σας ενυδατική κρέμα ή μάσκα.

Σπιτική κρέμα για την πρόληψη ραγάδων

Να θυμάστε:

Οι ραγάδες μειώνονται με το χρόνο, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να μην εξαφανιστούν τελείως. Δεν χρειάζεται να σας ενοχλούν ή να νιώθετε άσχημα για το δέρμα σας. Οι ραγάδες είναι διαφορετικές για κάθε γυναίκα, εμφανίζονται σε διαφορετικά σημεία και είναι φυσικά οι γραμμές που θα σας θυμίζουν για πάντα πόσο δυνατές είστε και πόσα μπορεί να καταφέρει το σώμα σας. Άλλωστε δεν είναι και λίγο να φέρνει κανείς έναν άνθρωπο στον κόσμο...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved