Το μόνο που θέλω την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένα διάλειμμα

Ένα διάλειμμα από την πραγματικά πολύ κουραστική καθημερινή ρουτίνα και τη μητρότητα

Μία Μαμά
Το μόνο που θέλω την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένα διάλειμμα
Photo by Pâmela Lima on Unsplash

Αγάπη μου, άσε με να σου πω ένα μυστικό.

Πρόκειται να σου πω τι θέλω πραγματικά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Όχι, δεν θέλω να παίξω με το μυαλό σου, θα σου πω όλη την αλήθεια.

Θέλω να με συναντήσεις την κρεβατοκάμαρά μας. Μόνος.

Θέλω να έρθεις κοντά μου. Πολύ κοντά μου. Αρκετά κοντά μου για να νιώσεις την ανάσα μου στο δέρμα σου.

Μετά θέλω να μου ψιθυρίσει στο αυτί τι θα μου κάνεις.

Θέλω να μου πεις κάτι τέτοιο:

"Θα βάλω να παίζει ένας λευκός ήχος. Θα φύγω από το δωμάτιο και θα κλείσω την πόρτα για να σε αφήσω να κοιμηθείς λίγο περισσότερο. Θα πάρω τα παιδιά στην κουζίνα κα θα τους φτιάξω το πρωινό!"

Θα κοιμηθώ μέχρι να με ξυπνήσει το ίδιο μου το σώμα φυσικά. Μέχρι να αποφασίσει εκείνο πότε νιώθει ξεκούραστο αρκετά για να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Θα με ακούσεις να ξυπνάω και θα μου στείλεις ένα sexy μήνυμα που θα λέει: "Είσαι έτοιμη για κάτι καυτό;". Θα έχει μια φωτογραφία με την αγαπημένη μου κούπα. Θα μου φέρεις τον ζεστό καφέ μου στο κρεβάτι, όπου θα δεχτώ την επόμενή μου παραγγελία από εσένα.

Θα ακουστεί κάπως έτσι:

"Όταν τελειώσεις τον καφέ σου και το διάβασμα στο κρεβάτι, θέλω να βγάλεις τα ρούχα σου και αμέσως να πεις αυτές τις λέξεις δυνατά: "Θεέ μου, είσαι έτοιμη! Είσαι έτοιμη να κάνεις ένα μπάνιο που δεν θα σε διακόψει κανείς."

Θα σταθώ κάτω από το καυτό νερό για όσο με ευχαριστεί. Ίσως να ακούω και το αγαπημένο μου podcast όσο μείνω εκεί ή ίσως απολαύσω την ησυχία μου.

Μετά το μπάνιο μου, θέλω να μου πεις δυο πράγματα. Θα με ρωτήσεις τι θέλω και τι θέλω να ακούσω.

Θα ακουστεί κάπως έτσι:

"Τι θα ήθελες να κάνεις μετά; Δεν είναι ερώτηση παγίδα. Διάλεξε ό,τι θες. Ω και οργάνωσα όλα τα γεύματα για αυτή την εβδομάδα. Δες αυτή τη λίστα που σου ετοίμασα!"

Θα είναι τέλεια! Μετά θα σου πω κάτι τέτοιο, "Νομίζω θα δω ξανά όλες τις σεζόν από τα Φιλαράκια".

Εσύ θα μου απαντήσεις: "Τέλεια. Εγώ θα πάρω μαζί μου τα παιδιά στο σουπερμάρκετ για να αγοράσω τα υλικά για όλα τα γεύματα της εβδομάδας. Καλά να περάσεις!"

Ίσως να κοιμηθώ λίγο ή να γράψω. Ίσως να κάνω λίγη γυμναστική. Δεν είμαι σίγουρη. Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θα έχω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου. Κάτι που χρειάζομαι αυτή τη στιγμή. Συγγνώμη, αν αυτό ακούγεται περίεργο, αλλά είναι η αλήθεια.

ti thelei mia mama thn imera tou agiou valentinou 2

Photo by Nick Morrison on Unsplash

Προσπαθώ πολύ σκληρά για να ακούσω τι πραγματικά χρειάζομαι. Και ίσως αυτό που χρειάζομαι να είναι να γίνω ο βαλεντίνος μου, αυτή τη χρονιά. Επειδή η μητρότητα πήρε τη ζωή μου τα τελευταία χρόνια... Με σήκωσε και με έσυρε... Με γέμισε με αγάπη και με εξάντλησε ταυτόχρονα.

Είναι όμορφη και χαοτική. Είναι πολλά. Γι' αυτό χρειάζομαι ένα διάλειμμα.

Ένα διάλειμμα από το να αλλάζω πάνες και βρεγμένα ρούχα επειδή κάποιος πηδά μέσα στο νερό χωρίς να το καταλάβω.

Ένα διάλειμμα από το να τους θυμίζω συνέχεια να κάτσουν ήσυχα, να κάνουν τα μαθήματά τους και να κάτσουν να φάνε σαν άνθρωποι το φαγητό τους.

Ένα διάλειμμα από το να προγραμματίζω και να βάζω σε σειρά τα πάντα, να κρατάω σημειώσεις, να εκτελώ διαταγές και να νιώθω ότι ποτέ κανείς δεν με ακούει.

Ένα διάλειμμα από το να προσπαθώ να ηρεμίσω τα ξεσπάσματα, να ζητάω από το μεγάλο παιδί να σταματήσει να φωνάζει... φωνάζοντάς το.

Ένα διάλειμμα από κάθε πραγματικό και εξαντλητικό πρόγραμμα της μητρότητας.

Να τι χρειάζομαι αυτή την Ημέρα των Ερωτευμένων. Χρόνο για να συμμαζέψω τον εαυτό μου.

Απλά να ηρεμήσω για ένα δευτερόλεπτο.

Αλλά φυσικά, δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτή την περίσταση. Και δεν θέλω ένα μεγάλο διάλειμμα. Επειδή το περίεργο με τη μητρότητα, είναι ότι τη μια στιγμή θες ένα διάλειμμα και την άλλη να σε διακόπτουν τα μικρά σου ανθρωπάκια, θέλω μετά το ραντεβού με τον εαυτό μου, ένα ραντεβού με την οικογένειά μου. Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να έχεις ένα οικογενειακό ραντεβού και μετά ένα τετ-α-τετ ραντεβού με εσένα, αγάπη μου.

Οπότε μετά θα ήθελα μια οικογενειακή βόλτα, μετά δείπνο όλοι μαζί και τέλος λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί σου στον καναπέ.

Και ίσως μετά να κλείσουμε την ημέρα μας, όπως την αρχίσαμε. Εγώ και εσύ, μόνοι στην κρεβατοκάμαρά μας. Να βρίσκεσαι κοντά μου και να μου ψιθυρίζεις στο αυτί.

Αλλά τη στιγμή που θα θέλω να μου πεις γλυκά λόγια, νομίζω ότι θα ακουστεί κάτι τέτοιο:

"Αγάπη μου πάω να αλλάξω τα βρεγμένα σεντόνια του παιδιού. Ξέρω ότι τα άλλαξες εσύ, χθες βράδυ!".

Και θα νιώθω ευγνωμοσύνη, και εσύ θα είσαι χαρούμενος. Και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα έχει στεφθεί με επιτυχία.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved