Γιατί δεν χάνω κιλά ενώ προσέχω;

Τι μπορεί να φταίει και έχει ...κολλήσει η ζυγαριά; 

Νίκη Παπανικολάου
Γιατί δεν χάνω κιλά ενώ προσέχω;
Bigstock

Είναι γεγονός ότι την άνοιξη οι περισσότεροι αποφασίζουν να ξεκινήσουν διατροφή, δίαιτα, γυμναστική βάζοντας ως στόχο το καλοκαίρι να είναι …φέτες ( τρόπος του λέγειν).

Κι ενώ τηρούν κατά γράμμα – ή με μικρές παρασπονδίες – το πρόγραμμα διατροφής, βλέπουν πως το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι φταίει και η ζυγαριά δείχνει να έχει κολλήσει;

Αν αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα ας δούμε τους πιο πιθανούς λόγους που συμβαίνει αυτό:

apwleia-varous-giati-de-xaneis-kila.jpg

Δεν τρώτε σωστά

Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να εμποδίσει την απώλεια βάρους. Το σώμα χρειάζεται να έχει έλλειμμα θερμίδων για να χάσει βάρος, που σημαίνει ότι πρέπει να κάψετε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε. Από την άλλη, αν μένετε πολλές ώρες νηστικοί, θα πεινάτε συνέχεια και το αίσθημα της πείνας θα είναι πιο έντονο. Επομένως, τα μικρά και συχνά γεύματα είναι η καλύτερη λύση.

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Το νερό έχει πολλά οφέλη για την υγεία και επίσης βοηθά να διαχειριστείτε το βάρος σας. Γι’ αυτό φροντίστε να πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε.

Δεν κοιμάστε καλά

Έρευνες έχουν συνδέσει τη στέρηση ύπνου ή την απώλεια ύπνου, τόσο με την παχυσαρκία όσο και με αυξημένο κίνδυνο μελλοντικής αύξησης βάρους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ίδιες ορμόνες - δηλαδή η γκρελίνη και η λεπτίνη - που παίζουν ρόλο στον κύκλο του ύπνου επηρεάζουν επίσης την όρεξη.

Να θυμάστε ότι οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται κατά μέσο όρο 7 έως 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Έχετε πολύ άγχος

Κι όμως το άγχος επιδρά και στην απώλεια βάρους. Όταν είστε αγχωμένοι, δεν κοιμάστε καλά και δεν τρέφεστε σωστά κι αυτό έχει αντίκτυπο και στον μεταβολισμό σας. Αν πιστεύετε ότι το στρες επηρεάζει το βάρος σας, σκεφτείτε τι αλλαγές πρέπει να κάνετε στη ζωή σας για να αισθανθείτε καλύτερα.

zigaria.jpg

Δεν γυμνάζεστε

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος για παχυσαρκία αυξάνεται κατά 5% για κάθε δύο ώρες καθιστικής ζωής. Δεν αρκεί να κάνετε δίαιτα. Θα πρέπει να ξεκινήσετε γυμναστική, περπάτημα, κολύμπι ή οποιαδήποτε μορφή άσκησης.

Δεν καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη

Μεταξύ των υδατανθράκων, της πρωτεΐνης και των λιπαρών, η πρωτεΐνη είναι το συστατικό που παρατείνει την αίσθηση κορεσμού, θα σε κάνει να νιώθεις χορτάτη για περισσότερη ώρα, άρα θα σε βοηθήσει και να μειώσεις τα τσιμπολογήματα.

Τρώτε πολλές επεξεργασμένες τροφές

Δεν έχει σημασία μόνο εάν έχουν λίγες θερμίδες. Τα μπισκότα, οι έτοιμες μπάρες δημητριακών και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε «κακά» λιπαρά, σάκχαρα και αλάτι, συστατικά που οδηγούν σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Με πληροφορίες από το health.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved