Πώς λίγη κανέλα την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Τα οφέλη για την υγεία και πώς μπορείτε να την εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας 

Πώς λίγη κανέλα την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος
Bigstock

Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας που προστίθενται σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Οφέλη για την υγεία

Η κανέλα είναι πλούσια σε μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Χρησιμοποιείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους για τη θεραπεία της δυσπεψίας και του φουσκώματος. Επιπλέον, βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων, του σχηματισμού στομαχικών ελκών καθώς καταπολεμά βακτηριακές λοιμώξεις.

Η κανέλα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μαζί με τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL). Ως εκ τούτου, κρίνεται ευεργετική για ασθενείς με διαβήτη.

Η μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και η βελτίωση των αναλογιών χοληστερόλης συμβάλλουν στην αναστροφή της αντίστασης στην ινσουλίνη ή του προδιαβήτη . Δεδομένου ότι η κανέλα είναι γλυκιά στη γεύση, ικανοποιεί επίσης τη λαχτάρα για γλυκά τρόφιμα που γενικά ταλαιπωρούν τα διαβητικά άτομα.

Απώλεια βάρους

Η κανέλα έχει, επίσης, ρυθμιστική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό. Μιμείται τη βιολογική δραστηριότητα της ινσουλίνης και αυξάνει το μεταβολισμό της γλυκόζης.

Δεδομένου ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη αποθήκευση λίπους από το σώμα , η κανέλα βοηθά στην πρόληψη αυτής της αποθήκευσης λίπους και σας επιτρέπει να χάσετε βάρος.

Επιπλέον, επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο μεταβολίζεται η ζάχαρη από τον οργανισμό και εμποδίζει τη μετατροπή της σε λίπος . Καθυστερεί επίσης το πέρασμα της τροφής από το στομάχι στο έντερο . Ως εκ τούτου, αισθάνεστε ικανοποιημένες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και τρώτε λιγότερο.

Τέλος, βοηθά το σώμα να επεξεργάζεται τους υδατάνθρακες πιο αποτελεσματικά. Μελέτες δείχνουν ότι το κοιλιακό λίπος είναι πιο ευαίσθητο στις επιδράσεις της κανέλας από το λίπος σε άλλα μέρη του σώματος.

Πώς να την εντάξετε στην διατροφή σας

Μπορείτε να προσθέσετε κανέλα στο τσάι από βότανα . Εναλλακτικά, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα στα δημητριακά πρωινού ή στο πλιγούρι βρώμης, πασπαλίστε την στο τοστ σας ή προσθέστε το στον πρωινό σας καφέ.

Μπορεί επίσης να προστεθεί σε χυμούς φρούτων και μηλίτες για τον ίδιο σκοπό. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε κάψουλες κανέλας ως πιο εύκολη εναλλακτική των παραπάνω.

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η κανέλα που χρησιμοποιείτε είναι φρέσκια. Ωστόσο, η κανέλα από μόνη της δεν μπορεί να βοηθήσει να χάσετε βάρος μόνιμα. Για βέλτιστα αποτελέσματα στο πρόγραμμα απώλειας βάρους σας, είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια θρεπτική αλλά χαμηλή σε θερμίδες διατροφή και να ασκείστε τακτικά.

Πηγή: fitday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved