Απώλεια βάρους: Επιτρέπεται ο καφές στη διαλειμματική νηστεία;

Μπορείτε να πίνετε καφέ εάν κάνετε fasting;

Απώλεια βάρους: Επιτρέπεται ο καφές στη διαλειμματική νηστεία;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διαλειμματική διατροφή και την καφεΐνη;

Bigstock

Η διαλειμματική νηστεία, γνωστή και ως fasting, είναι πολύ δημοφιλής το τελευταίο διάστημα ανά τον κόσμο και πολλοί που την έχουν ακολουθήσει με συνέπεια αναφέρουν ότι έχουν δει άμεσα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους και τη μείωση του λίπους.

Τι είναι η διαλειμματική νηστεία;

Είναι ένα είδος διατροφής που στοχεύει στην απώλεια βάρους και περιλαμβάνει εναλλαγές κανονικής και ολιγοθερμιδικής διατροφής.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές των διαλειμματικών διατροφών, κάποιες ωστόσο είναι πιο δημοφιλείς από άλλες. Μία από αυτές βασίζεται στον χρόνος περιορισμένης κατανάλωσης τροφής. Ακολουθείται, δηλαδή, ένα πρόγραμμα διατροφής κάθε μέρα με ένα καθορισμένο χρονικό πλαίσιο για νηστεία. Για παράδειγμα τα γεύματα τρώγονται από τις 8 π.μ. - 3 μ.μ., με νηστεία κατά τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

gastrederiko-sistima-kai-diatrofi.jpg

Μπορείτε να πιείτε καφέ τις ώρες της νηστείας;

Έρευνες δείχνουν ότι 7 με 10 ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής καταναλώνουν τουλάχιστον 280 mg καφεΐνης καθημερινά. Η καφεΐνη έχει ορισμένα οφέλη για τον οργανισμό όπως ότι βελτιώνει τα αντανακλαστικά και μειώνει τον κίνδυνο για Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ. Τι ισχύει όμως στην απώλεια βάρους και την κατανάλωση καφέ; Ο καφές έχει μηδενική θερμιδική αξία, για αυτό και επιτρέπεται στη διαλειμματική νηστεία και κάθε είδους δίαιτα. Αυτό ισχύει για όλα τα είδη καφέ, με την προϋπόθεση να μην βάζετε καθόλου ζάχαρη ή γάλα. Ισχύει επίσης και για τους καφέδες με γεύση όπως είναι ο γαλλικός καφέ με άρωμα φουντούκι, καραμέλα, κτλ.

Εάν δεν σας αρέσει καθόλου ο σκέτος καφέ, δοκιμάστε εναλλακτικές που δεν έχουν ζάχαρη και λιπαρά όπως για παράδειγμα το γάλα καρύδας ή αμυγδάλου.

kafes-proino-mama.jpg

Ποια τα οφέλη της κατανάλωσης καφέ στη διαλειμματική νηστεία;

Τα οφέλη από την κατανάλωση καφέ στο fasting είναι πολλά. Μεταξύ αυτών:

  • Μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικού
  • Βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις
  • Βελτιώνει τα αντανακλαστικά
  • Εγκεφαλική διέγερση

Με πληροφορίες από healthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved