Απώλεια βάρους: Βοηθά να πίνετε νερό την ώρα του φαγητού;

Κάνει να πίνετε νερό όταν τρώτε; Πώς επηρεάζεται το σωματικό βάρος;

Απώλεια βάρους: Βοηθά να πίνετε νερό την ώρα του φαγητού;

Πώς επηρεάζει το νερό την όρεξη για φαγητό και την απώλεια βάρους;

Bigstock

Πίνοντας νερό την ώρα του φαγητού ενισχύετε τη διαδικασία της πέψης, καθαρίζετε τον ουρανίσκο, ωστόσο, εάν το παρακάνετε μπορεί να φουσκώσετε χωρίς να έχετε φάει την ποσότητα φαγητού που χρειάζεστε.

Νερό και όρεξη για φαγητό

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση νερού πριν το φαγητό μπορεί να περιορίσει την πείνα και να μειώσει την όρεξη για φαγητό. Αν και τα επιστημονικά δεδομένο δεν είναι αρκετά για να θεωρηθεί κάτι τέτοιο επιστημονικά αποδεδειγμένο, αρκετοί συμμετέχοντες σε σχετικές έρευνες είχαν βραχυπρόθεση απώλεια βάρους.

Η αλήθεια είναι ότι η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να σας κάνει να νιώθετε φουσκωμένοι, όχι όμως χορτασμένοι. Η αίσθηση αυτή διαρκεί λίγο και σε σύντομο χρονικό διάστημα, το στομάχι θα στείλει σήμα πείνας στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να νιώθετε ακόμα πιο πεινασμένοι από πριν.

Η πολύωρη αναμονή για να φάτε ενώ νιώθετε πεινασμένοι, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να την υπερφαγία, άρα και υπερκατανάλωση τροφής που με τη σειρά της εύκολα οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους.

nero-me-lemoni-kai-adunatisma.jpg

Γυναίκα πίνει νερό με λεμόνι.

Bigstock

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε σε ένα γεύμα;

Ένας ενήλικας σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να πίνει από έξι έως οκτώ φλιτζάνια νερό την ημέρα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν συστάσεις για την ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνετε πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.

Επίσης, αυτό εξαρτάται από και από το φαγητό. Για παράδειγμα, οι σούπες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, πιθανά λοιπόν να μην θέλετε να πιείτε νερό την ώρα του φαγητού.

Ζεστό ή κρύο νερό στην απώλεια βάρους;

Είναι λογικό να υπερισχύει η άποψη ότι το κρύο νερό βοηθά περισσότερο στην απώλεια βάρους έναντι του κρύου. Άλλωστε, το σώμα θα καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για να φέρει το νερό στην θερμοκρασία του σώματος, κάτι το οποίο σημαίνει καύση περισσότερων θερμίδων.

Η διαφορά ωστόσο αυτή δεν είναι σημαντική, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Οι θερμίδες που καίει το σώμα για να «ζεστάνει» ένα παγωμένο ποτήρι νερό είναι μόλις 8 θερμίδες. Έτσι, εάν υποθέσουμε ότι η ημερήσια κατανάλωση είναι οχτώ ποτήρια νερό, τότε οι συνολικές θερμίδες που καίγονται είναι 64, όσες δηλαδή μπορείτε να κάψετε και με μία 5λεπτή ή 15λεπτη άσκηση ανάλογα το είδος γυμναστικής.

Με πληροφορίες από healthnews.com, livestrong.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved