Ποιες είναι οι κατάλληλες στάσεις στο σεξ για να συλλάβετε;

Αν και οι επιστημονικές αποδείξεις είναι ελάχιστες, δεν είναι κακό να δώσετε μια ευκαιρία. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε, παρά μόνο να κερδίσετε.

Ποιες είναι οι κατάλληλες στάσεις στο σεξ για να συλλάβετε;

Είστε έτοιμες να δημιουργήσετε οικογένεια ; Δεν υπάρχουν «λάθος» στάσεις σεξ για να μείνετε έγκυος, αλλά υπάρχουν μερικές που αυξάνουν την πιθανότητα να συναντήσει το σπέρμα το ωάριο.

Ίσως αναρωτιέστε: Ποια είναι η κατάλληλη στάση για να μείνω έγκυος;

Δεδομένου ότι ο τράχηλος είναι η πύλη προς τη μήτρα και τη σάλπιγγα, θα ήταν λογικό το σπέρμα να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τράχηλο για να «ταξιδέψει» προς τα ωάρια.

Για το σκοπό αυτό, συνιστώνται στάσεις με βαθύτερη διείσδυση, όπως ιεραποστολική και ανάποδη καουμπόισσα.

test-gonimotitas.jpg

1. Ιεραποστολική

Για μεγαλύτερες πιθανότητες, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από την μέση σας, το οποίο θα δώσει μια ακόμη πιο «ευνοϊκή» γωνία για το σπέρμα .

2, Doggy style

Οποιαδήποτε θέση που επιτρέπει τη βαθιά διείσδυση μπορεί να βοηθήσει το σπέρμα να φτάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τράχηλο και μπορεί να κάνει τη σύλληψη πιο πιθανή.

3. Πόδια στους ώμους

Μια ανατροπή στην ιεραποστολική - στην οποία η γυναίκα γαντζώνει τα πόδια της στους ώμους του συντρόφου της.

Αυτή η θέση επιτρέπει στο σπέρμα να πλησιάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τράχηλο της μήτρας, ενώ έχει επίσης το πλεονέκτημα της βαρύτητας .

4. Ανάποδη καουμπόισσα

Περίπου το ένα τέταρτο των γυναικών έχουν οπισθοστρεφή μήτρα και αν είστε ανάμεσά τους, αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη στάση για να μείνετε έγκυος.

Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι να μην γνωρίζετε αν έχετε οπισθοστρεφή μήτρα, οπότε γιατί να μην δοκιμάσετε αυτή τη στάση ούτως ή άλλως.

5. Στα πλάγια

Αυτή η θέση μπορεί επίσης να ενισχύσει τη βαθιά είσοδο ώστε το σπέρμα να φτάσει γρήγορα στον τράχηλο της μήτρας .

6. «Από πίσω»

Καθώς η γυναίκα ξαπλώνει στο στομάχι της, ο άντρας μπαίνει από πίσω.

Αυτή η θέση μπορεί να βοηθήσει το πέος να φτάσει πιο βαθιά στο κολπικό άνοιγμα, σύμφωνα με μια μελέτη του Journal of Sex & Marital Therapy , η οποία τεκμηρίωσε τα ευρήματα με μαγνητική τομογραφία.

Έχει σημασία η στάση στο σεξ;

Η θέση δεν έχει τόση σημασία όσο το να είστε υγιής προτού αρχίσετε να προσπαθείτε. Τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας προγραμματίστε ένα ραντεβού πριν από τη σύλληψη για να συζητήσετε και να συμβουλευτείτε μία/ έναν ειδικό.

Η προετοιμασία πριν από τη σύλληψη περιλαμβάνει επίσης το να γνωρίζετε πότε έχετε ωορρηξία. Τις ημέρες που είστε «γόνιμες» (συνήθως πέντε ημέρες πριν από την ωορρηξία και 24 ώρες μετά), προσπαθήστε να κάνετε σεξ κάθε δεύτερη μέρα.

Εάν παραμείνω ξαπλωμένη θα βελτιώσω τις πιθανότητες να συλλάβω;

Δεν συμφωνούν όλοι οι γιατροί σχετικά με αυτό, αλλά ξαπλώσετε για λίγο αν μπορείτε. Μια μελέτη του British Medical Journal διαπίστωσε ότι το 27% των γυναικών που παρέμειναν ξαπλωμένες μετά την ενδομήτρια σπερματέγχυση (IUI) έμειναν έγκυες, σε σύγκριση με το 18% οι οποίες σηκώθηκαν αμέσως μετά τη διαδικασία.

Τώρα που γνωρίζετε, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε μερικές. Απλώς θυμηθείτε ότι πολλοί άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τη γονιμότητά σας . Φροντίστε να μιλήσετε με την/τον γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τις πιθανότητες να συλλάβετε.

Πηγή: thebump.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved