Γονιμότητα μετά τα 35: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πρακτικές συμβουλές και πιθανές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζετε εάν είστε πάνω από 35 και προσπαθείτε να μείνετε έγκυος.

Γονιμότητα μετά τα 35: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Bigstock

Πολλές γυναίκες σήμερα προσπαθούν να συλλάβουν μετά την ηλικία των 35. Παρά τις ηλικιακές προκλήσεις, πολλές γυναίκες στα 30 και στα 40 τους κυοφορούν με επιτυχία . Αυτές οι εγκυμοσύνες είναι γεμάτες χαρά και ερωτήσεις .

Ποιες είναι οι προκλήσεις

Η πιο κοινή αιτία της μείωσης των επιπέδων γονιμότητας που σχετίζεται με την ηλικία είναι η λιγότερο συχνή ωορρηξία . Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, αρχίζουν να έχουν περιστασιακούς εμμηνορροϊκούς κύκλους.

Η ποιότητα και η ποσότητα των ωαρίων μειώνονται επίσης στην δεκαετία 30 με 40. Ενώ ο συνολικός αριθμός δεν μπορεί να αυξηθεί, έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ποιότητα των ωαρίων μπορεί να βελτιωθεί.

Συμπληρώματα που περιέχουν μυο-ινοσιτόλη, φολικό οξύ και μελατονίνη έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας των ωαρίων και της λειτουργίας των ωοθηκών.

Άλλες αιτίες

  • Λοίμωξη ή χειρουργική επέμβαση που προκάλεσε ουλώδη ιστό γύρω από τις σάλπιγγες ή τον τράχηλο της μήτρας
  • Ενδομητρίωση
  • Ινομυώματα ή διαταραχές της μήτρας
  • Μείωση του τραχηλικού υγρού
  • Χρόνια προβλήματα υγείας όπως υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτης

Η αποβολή είναι επίσης πιο συχνή σε γυναίκες άνω των 35 ετών. Οι γυναίκες ηλικίας 35-45 ετών έχουν 20-35% πιθανότητα αποβολής .

Πώς μπορώ να αυξήσω τις πιθανότητές μου για σύλληψη ;

Η προσπάθεια σύλληψης μετά τα 35 μπορεί να φαίνεται γολγοθάς, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε όπως :

1. Προγραμματίστε ένα ραντεβού με κάποιον/κάποια ειδικό

Ο/Η γιατρός σας θα ελέγξει το ιατρικό ιστορικό, τα τρέχοντα φάρμακα και τον συνολικό τρόπο ζωής σας. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να αντιμετωπίσετε τυχόν ανησυχίες σχετικά με την προσπάθεια σας.

2. Να θυμάστε πως χρειάζεται χρόνος

Ο μέσος χρόνος που χρειάζεται ένα ζευγάρι άνω των 35 ετών για να συλλάβει είναι 1-2 χρόνια, οπότε προσπαθήστε να μην χάνετε τις ελπίδες σας.

3. Εάν είστε υγιής σωματικά και ψυχικά έχετε περισσότερες πιθανότητες

Το αλκοόλ , το κάπνισμα και η καφεΐνη μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη γονιμότητα. Το υπερβολικό ή λιποβαρές βάρος μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα επίπεδα γονιμότητας παρεμβαίνοντας στην ομαλή λειτουργία των ορμονών.

4. Παρατηρήστε τα σημάδια

Η καταγραφή της θερμοκρασίας του σώματος και του τραχηλικού υγρού μπορεί να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε την καλύτερη στιγμή για σεξουαλική επαφή ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε.

5. Κάντε ένα ψηφιακό τεστ ωορρηξίας στο σπίτι

Ένα τέτοιο τεστ θα σας μεταφέρει ψυχική ηρεμία καθώς προχωράτε στο ταξίδι αυτό.

6. Επισκεφτείτε έναν/ μία γιατρό εάν δεν έχετε συλλάβει μετά από 6 μήνες

Πηγή: americanpregnancy.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved