Τα πιο συχνά συμπτώματα που σχετίζονται με τη γυναικεία υπογονιμότητα

Συμπτώματα που δείχνουν ότι δεν μπορείτε να συλλάβετε.

Τα πιο συχνά συμπτώματα που σχετίζονται με τη γυναικεία υπογονιμότητα
Σημάδια πιθανής υπογονιμότητας της γυναίκας. Bigstock

Εάν προσπαθείτε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να συλλάβετε, είναι φυσιολογικό να αρχίσετε να ανησυχείτε αν δεν μένετε έγκυος.

Πριν βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα, είναι σημαντικό να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι χρειάζονται δύο για να κάνετε ένα μωρό. Αν και είναι φυσιολογικό για εμάς τις γυναίκες να κατηγορούμε τους εαυτούς μας, θα μπορούσε να είναι ο σύντροφος που αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας.

Ωστόσο, καλό είναι να αναγνωρίζετε ορισμένα συμπτώματα που σχετίζονται συνήθως με την υπογονιμότητα.

Συμπτώματα που δείχνουν ότι έχετε πρόβλημα με τη γονιμότητά σας

anomalies-mitras-kai-gonimotita.jpg

Απουσία περιόδου

Η απουσία περιόδου για αρκετούς μήνες σημαίνει ότι δεν έχετε ωορρηξία. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι το άγχος όπως και η διατροφή μπορούν να επηρεάσουν την περίοδό σας.

Ορμονικές διαταραχές

Εάν αντιμετωπίζετε μειωμένη σεξουαλική ορμή, αύξηση βάρους, αραίωση μαλλιών, έντονη τριχόπτωση στο πρόσωπο ακόμα και ακμή, είναι πιθανόν να έχετε ορμονική ανισορροπία που επηρεάζει τη γονιμότητά σας.

Ακανόνιστες περίοδοι

Εκτός από την απουσία περιόδου και ο ακανόνιστος εμμηνορροϊκός κύκλος μπορεί να είναι σημάδι πιθανών προβλημάτων γονιμότητας. Όχι μόνο σας δυσκολεύει να γνωρίζετε πότε έχετε ωορρηξία αλλά μπορεί να είναι ένδειξη πολυκυστικών ωοθηκών.

Ενδομητρίωση

Τα κοινά σημάδια της ενδομητρίωσης περιλαμβάνουν πολύ βαριές και επώδυνες περιόδους και επίσης πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Η ενδομητρίωση θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα γονιμότητας, επομένως θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Με πληροφορίες από το motherandbaby.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved