Τα οφέλη του νερού όταν προσπαθείτε να συλλάβετε

Πόσο σημαντικό είναι το νερό για τη γονιμότητά σας.

Τα οφέλη του νερού όταν προσπαθείτε να συλλάβετε
Η αφυδάτωση παρεμποδίζει ή αποτρέπει την ωορρηξία. Bigstock

Η σωστή ενυδάτωση προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία ωστόσο φαίνεται ότι ενισχύει σημαντικά και τη γονιμότητά σας.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος

Το σώμα αποτελείται από 50 έως 70% νερό, επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση. Συνιστάται στις έγκυες γυναίκες να πίνουν από 8 έως 12 φλιτζάνια νερό την ημέρα για να βοηθήσουν στην πέψη και στην κυκλοφορία των θρεπτικών συστατικών σε όλο το σώμα.

Ειδικά για τις γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν, συνιστάται να πίνουν τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα έχοντας κατά νου τη θερμοκρασία, το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας και τη γενική υγεία τους.

nero-apwleia-varous.jpg

Γιατί είναι ωφέλιμο το νερό;

Το να παραμένετε ενυδατωμένες είναι σημαντικό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της εγκυμοσύνης σας, από την προσπάθεια να μείνετε έγκυος μέχρι το θηλασμό και την ανάρρωση μετά τον τοκετό.

Το νερό ως γνωστόν βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, την ενυδάτωση των βλεννογόνων, τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου σε όλο το σώμα και πολλά άλλα.

Όσον αφορά στη γονιμότητα, είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή λειτουργία των οργάνων, συμπεριλαμβανομένων του αναπαραγωγικού συστήματος. Προκειμένου να υποστηριχθεί η γονιμότητα, απαιτείται ένας σταθερός εμμηνορροϊκός κύκλος, καλή λειτουργία της μήτρας, των σαλπίγγων και των ωοθηκών. Η έρευνα δείχνει ότι μια ανισορροπία των ηλεκτρολυτών μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο ωοθυλακικό υγρό, περιορίζοντας την ανάπτυξη και εμποδίζοντας την ωορρηξία.

Η ενυδάτωση είναι επίσης σημαντική για την παραγωγή βλέννας του τραχήλου της μήτρας. Η αφυδάτωση έχει συνδεθεί με κολπική ξηρότητα και υψηλότερο κίνδυνο λοιμώξεων. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η ενυδάτωση της βλέννας μπορεί να συσχετιστεί με τη διεισδυτικότητα του σπέρματος.

Με πληροφορίες από το natalist.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved