Ωορρηξία μετά από αποβολή: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πότε θα έχετε ωορρηξία μετά από μια αποβολή.

Ωορρηξία μετά από αποβολή: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πόσο σύντομα μπορείτε να μείνετε έγκυος μετά από μια αποβολή.

Bigstock

Η αποβολή είναι λογικό να σας επηρεάζει σωματικά και συναισθηματικά ωστόσο δεν θα πρέπει να σας εμποδίσει να προσπαθήσετε ξανά όταν νιώσετε έτοιμη.

Πόσο σύντομα μετά από μια αποβολή μπορεί να έχετε ωορρηξία;

Το νωρίτερο που μπορείτε να έχετε ωορρηξία μετά από μια αποβολή είναι δύο εβδομάδες. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν έως και 4-8 εβδομάδες μέχρι να επιστρέψει ο κύκλος σας στην κανονική διάρκεια ή όπως ήταν πριν την αποβολή.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG), οι γυναίκες έχουν ωορρηξία μόλις 2 εβδομάδες μετά από μια αποβολή εάν αυτή γίνει μέσα στις πρώτες 13 εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Αν όμως η αποβολή γίνει σε μεταγενέστερα στάδια της εγκυμοσύνης, ο κύκλος θα αργήσει πολύ περισσότερο να επανέλθει.

Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε μετά από μια αποβολή, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να περιμένετε μερικούς μήνες για να επιτρέψετε στο σώμα σας να ανακάμψει όχι μόνο σωματικά αλλά και συναισθηματικά.

apovoli-kai-kortizoli.jpg

Πόσο σύντομα μπορώ να μείνω έγκυος μετά από μια αποβολή;

Πολλοί γιατροί συνιστούν να περιμένετε τρεις έως έξι μήνες πριν προσπαθήσετε να συλλάβετε ξανά μετά από μια αποβολή. Αλλά πρέπει πραγματικά να περιμένετε τόσο πολύ; Η απάντηση είναι συνήθως όχι.

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ένα μεσοδιάστημα μεταξύ των κυήσεων μικρότερο των τριών μηνών δεν έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην εγκυμοσύνη. Δεν υπάρχει διαφορά όσον αφορά τα ποσοστά γεννήσεων, τα ποσοστά αποβολών ή τα ποσοστά επιπλοκών εγκυμοσύνης μεταξύ των γυναικών που μένουν έγκυες νωρίτερα από τρεις μήνες και των γυναικών που μένουν έγκυες τρεις ή περισσότερους μήνες μετά την αποβολή.

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που συλλαμβάνουν νωρίτερα μετά από μια αποβολή μπορεί να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερες επιπλοκές.

Ωορρηξία μετά από αποβολή

Όταν είστε συναισθηματικά και σωματικά έτοιμες να προσπαθήσετε να συλλάβετε μετά από μια αποβολή, είναι καλό να γνωρίζετε τις ορμονικές διακυμάνσεις του σώματός σας αλλά και τις γόνιμες ημέρες σας. Η γνώση αυτών των πληροφοριών δίνει τη δυνατότητα σε εσάς και τον σύντροφό σας να προγραμματίσετε σεξ τις στιγμές που έχετε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Με πληροφορίες από το miracare.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved