Μη φοβάστε να πείτε ότι παλεύετε με την υπογονιμότητα

Γιατί είναι σημαντικό να μιλάτε για την προσπάθεια που κάνετε  για να συλλάβετε.

Μη φοβάστε να πείτε ότι παλεύετε με την υπογονιμότητα

Γυναίκα κλαίει αγκαλιάζοντας ένα μαξιλάρι.

Bigstock

Πολλές από εσάς μπορεί να φοβάστε ή ντρέπεστε να μιλήσετε για τον αγώνα σας να συλλάβετε. Το καταλαβαίνω... Έχω βρεθεί στη θέση σας και κατανοώ πώς νιώθετε.

Ξέρω ότι είναι μια πολύ προσωπική επιλογή. Ωστόσο, μπορείτε να πείτε την ιστορία σας χωρίς να μοιράζεστε προσωπικές λεπτομέρειες γιατί ας το παραδεχτούμε, μερικά πράγματα απλά δεν είναι υπόθεση άλλων ανθρώπων.

Για μένα, τα οφέλη του να μοιραστείτε την προσωπική σας ιστορίας υπογονιμότητας υπερτερούν των όποιων αρνητικών αλλά δεν το συνειδητοποίησα παρά μόνο μια δεκαετία πριν, όταν έδινα τον δικό μου αγώνα με τη στειρότητα. Όλο εκείνο το διάστημα ένιωθα ντροπή κι ήμουν απομονωμένη.

Δεν μίλησα για όλα αυτά για χρόνια και για διάφορους λόγους, όπως μη θέλοντας να ακούω αρνητικές απόψεις και σχόλια από άλλους που δεν καταλάβαιναν.

Κι ήμουν σε μια μικρή άρνηση…

Αφού υιοθέτησα τους γιους μου, η καρδιά μου ήταν πια γεμάτη!

Άρχισα να μοιράζομαι την ιστορία μου για τη στειρότητα με μερικούς από τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους λίγο πριν υιοθετήσω τον πρώτο μου γιο και ήταν αρκετοί εκείνοι που ήθελαν να μου μιλήσουν για τον αγώνα τους να συλλάβουν.

Lonely At 40. Sad Single Woman Feel Depressed While Living Alone, Sitting On Sofa With Dog Looking A

Γυναίκα, μόνη, κάθεται στο κρεβάτι. Πολλές γυναίκες που παλεύουν με την υπογονιμότητα νιώθουν ότι κανείς δεν μπορεί να τις καταλάβει.

Bigstock

Πού ήταν όταν υπέφερα μόνη μου;

Ω, πόσο θα ήθελα να ήμουν πιο ανοιχτή σχετικά με τα προβλήματα σύλληψης.

Ναι, η υπογονιμότητα είναι προσωπική υπόθεση. Είναι επώδυνη και μοναχική. Αν βάλετε μια ομάδα γυναικών σε ένα δωμάτιο και τις ρωτήσετε αν μοιράζονται την ιστορία τους με άλλους ή αν επιλέγουν να κρατήσουν μυστική τη διάγνωση της υπογονιμότητας, οι απόψεις τους είναι τόσο διαφορετικές!

Ήμουν και από τις δύο πλευρές, οπότε καταλαβαίνω ότι το να θέλεις να μοιραστείς την ιστορία σου είναι μια πολύ προσωπική επιλογή.

Αλλά για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα σχετικά με τη στειρότητα που δεν μπορώ να ελέγξω. Έτσι, όταν έχω την ευκαιρία να αναλάβω δράση σε κάτι που μπορώ να επηρεάσω, θα το κάνω οπωσδήποτε.

Αν μοιραστείτε την ιστορία σας, θα διαπιστώσετε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν άγνοια για πολλά θέματα σχετικά με τη στειρότητα — τι είναι, πώς επηρεάζει τους ανθρώπους, ποιες είναι οι θεραπευτικές επιλογές κ.λπ.

Έχετε την ευκαιρία να το αλλάξετε αυτό. Μόλις οι άνθρωποι καταλάβουν ότι δυσκολεύεστε να συλλάβετε…ναι, θα πουν πράγματα όπως «απλώς χαλαρώστε» και αυτό γίνεται η ευκαιρία σας να τους πείτε ότι δεν αρκεί. Είναι ένας τρόπος για να ξεκινήσετε μια συζήτηση σχετικά με μύθους που υπάρχουν γύρω από τη στειρότητα.

Έχετε τον έλεγχο. Εσείς ελέγχετε τι θα μοιραστείτε, με ποιον και πότε. Μπορείτε απλά να πείτε ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη στειρότητα χωρίς να αποκαλύψετε λεπτομέρειες.

Η υπογονιμότητα ταλαιπωρεί πολλά ζευγάρια. Πρέπει να μιλάτε γι΄αυτή για να εκπαιδεύσετε τους άλλους και να τους ευαισθητοποιήσετε..

Πρέπει να καταρριφθούν οι μύθοι.

Ελεύθερη απόδοση από το tarabrandner.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved