Πώς μπορείτε να μείνετε έγκυος - Πέντε χρήσιμες συμβουλές

Αν θέλετε να μείνετε έγκυος, καλό είναι να γνωρίζετε τους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας.

Πώς μπορείτε να μείνετε έγκυος - Πέντε χρήσιμες συμβουλές
Bigstock

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε - ή να μην κάνετε - για να αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος το συντομότερο δυνατό.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Κάντε έναν έλεγχο πριν από την προσπάθεια

Πριν ξεκινήσετε επίσημα να προσπαθείτε, κάντε έναν έλεγχο. Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τις προγεννητικές βιταμίνες που περιέχουν φολικό οξύ, το οποίο βοηθά στην προστασία από ορισμένες γενετικές ανωμαλίες, όπως η δισχιδής ράχη . Το φολικό οξύ λειτουργεί κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης , γι' αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετό φολικό οξύ ακόμη και πριν μείνετε έγκυος.

period.jpg

Γνωρίστε τον κύκλο σας

Πόσα γνωρίζετε για τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο; Το πότε είστε γόνιμη θα βοηθήσει σημαντικά την προσπάθειά σας να μείνετε έγκυος. Αναγνωρίστε τα σημάδια της ωορρηξίας, όπως μια αλλαγή στην τραχηλική βλέννα σας και αυξήστε τις σεξουαλικές επαφές αυτές τις ημέρες.

Μην ανησυχείτε για τις καλύτερες στάσεις

Οι μύθοι αφθονούν για τις καλύτερες στάσεις που βοηθούν να μείνετε έγκυος, αλλά είναι ακριβώς αυτό - μύθοι. Δεν υπάρχει πραγματικά κανένα επιστημονικό στοιχείο που να λέει ότι η ιεραποστολική θέση είναι καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη, όταν πρόκειται να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες να συλλάβετε.

Ορισμένες θέσεις που αψηφούν τη βαρύτητα, όπως το να κάθεστε ή να στέκεστε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ωστόσο, μπορεί να αποθαρρύνουν το σπέρμα να ταξιδεύει.

emminopavsi-kai-sex.jpg

Μείνετε στο κρεβάτι αμέσως μετά την επαφή

Πιθανότατα το έχετε ακούσει κι αυτό : ξαπλώστε στο κρεβάτι με τα πόδια σας στον αέρα μετά το σεξ για να αυξήσετε τις πιθανότητές να μείνετε έγκυος.

«Είναι καλή συμβουλή να ξαπλώνετε στο κρεβάτι για 10 έως 15 λεπτά μετά την επαφή, αλλά δεν χρειάζεται να έχετε τα πόδια σας ψηλά», λέει ο James Goldfarb, MD, διευθυντής της υπηρεσίας υπογονιμότητας στην κλινική Cleveland στο Κλίβελαντ.

«Αν περιμένετε 10 έως 15 λεπτά, το σπέρμα που πρόκειται να εισέλθει στον τράχηλο θα βρίσκεται στον τράχηλο της μήτρας», προσθέτει.

Μην το παρακάνετε

Το να κάνετε σεξ κάθε μέρα ακόμα και κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας δεν θα αυξήσει απαραίτητα τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. «Γενικά, κάθε δεύτερη νύχτα γύρω από την ώρα της ωορρηξίας συμβάλλει στην αύξηση της πιθανότητας να μείνετε έγκυος», υποστηρίζει ο James Goldfarb. Το σπέρμα μπορεί να ζήσει έως και 5 ημέρες μέσα στο σώμα σας. Η καλύτερη πρόταση είναι να κάνετε σεξ τακτικά –όταν έχετε ωορρηξία και όταν δεν έχετε.

sex-meta-apo-kaisariki.jpg

Διώξτε το άγχος με όποιον τρόπο μπορείτε

Προσπαθήστε να μην αγχώνεστε. Μπορεί να γουρλώσετε τα μάτια σας αν κάποιος σας πει: «Απλά χαλαρώστε και θα συμβεί», αλλά το άγχος μπορεί στην πραγματικότητα να επηρεάσει την ωορρηξία. Οπότε όσο πιο χαλαροί είστε, τόσο το καλύτερο!

Ό,τι σας βοηθάει να διώξετε το άγχος είναι καλό, αρκεί να είναι υγιές. «Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και να αυξήσει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος», λέει ο James Goldfarb.

Ζήστε μια υγιεινή ζωή

Η άσκηση είναι μια υγιεινή συνήθεια - ειδικά αν σας βοηθά να διατηρήσετε το ιδανικό σας βάρος αρκεί να μην είναι υπερβολική.

Τι είναι πάρα πολύ; Μπορεί να είναι διαφορετικό για κάθε γυναίκα. Για παράδειγμα θα πρέπει να έχετε περίοδο 14 ημέρες μετά την ωορρηξία, αλλά η υπερβολική άσκηση μπορεί να συντομεύσει αυτή τη φάση.

Πηγή: webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved