Βήματα για να μείνετε έγκυος

Θέλετε να μείνετε έγκυος το συντομότερο δυνατόν; Μάθετε πώς θα αυξήσετε τις πιθανότητες με αυτά τα 7 βήματα.

Βήματα για να μείνετε έγκυος
Bigstock

Αν θέλετε να μείνετε έγκυος θα πρέπει να διαβάσετε τα ακόλουθα βήματα.

Βήμα 1ο: Σταματήστε όποια αντισύλληψη χρησιμοποιείτε

Εάν παίρνετε αντισυλληπτικά χάπια, σταματήστε να τα παίρνετε λίγους μήνες πριν ξεκινήσετε να προσπαθείτε να συλλάβετε, προτείνει ο Christopher Williams, M.D., αναπαραγωγικός ενδοκρινολόγος και συγγραφέας του The Fastest Way to Get Pregnant Naturally.

Η ίδια συμβουλή ισχύει και για άλλες μορφές αντισύλληψης, συμπεριλαμβανομένων των κολπικών δακτυλίων, των επιθεμάτων, των ενδομήτριων συσκευών και των εμφυτευμάτων.

«Αφού έχετε κάνει χρήση οποιασδήποτε αντισυλληπτικής μεθόδου, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μερικοί κύκλοι για να ξεκινήσει τακτική ωορρηξία και να προετοιμαστεί το σώμα για μια εγκυμοσύνη», λέει ο Δρ Ουίλιαμς. Αυτό θα σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε τον κύκλο σας και να καταλάβετε πότε έχετε ωορρηξία, κάτι που είναι το κλειδί για τη χρονική στιγμή της σύλληψης και κάτι που θα σας βοηθήσει να μείνετε έγκυος.

Βήμα 2ο: Βρείτε το γόνιμο παράθυρό σας

Τώρα που σταματήσατε να χρησιμοποιείτε κάποια μέθοδο αντισύλληψης, μπορεί να αναρωτιέστε: "Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να προσπαθήσω να μείνω έγκυος;" Η απάντηση είναι κατά τη διάρκεια του «γόνιμου παραθύρου» ή των ημερών πριν και αμέσως μετά την ωορρηξία.

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά κάνετε σεξ, αν παραλείψετε τις πιο γόνιμες ημέρες του μήνα, δεν θα συλλάβετε. «Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι ασθενείς μου είναι ότι δεν γνωρίζουν πότε ακριβώς έχουν ωορρηξία», λέει ο Δρ Ουίλιαμς.

Πολλοί γιατροί συνιστούν οι γυναίκες να κάνουν ανίχνευση της ωορρηξίας τους πριν την προσπάθεια να μείνουν έγκυες. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Human Reproduction, εξέτασε δεδομένα από 5.830 έγκυες γυναίκες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πιθανότητα μιας γυναίκας μείνει έγκυος αυξάνεται έντονα 7 ημέρες μετά την 1η ημέρα περιόδου. Αυτή η πιθανότητα εγκυμοσύνης είναι υψηλότερη στις 15 ημέρες και επιστρέφει στο μηδέν κατά 25 ημέρες.

Για τις γυναίκες στη μελέτη, η πιθανότητα να βρίσκονται μέσα στο γόνιμο παράθυρο ήταν:

  • 2% την 4η ημέρα του κύκλου τους
  • 58% την 12η ημέρα του κύκλου τους
  • 5% κατά την 21η ημέρα του κύκλου τους

Βήμα 3ο: Κάντε σεξ πριν κάνετε ωορρηξία

sex-prin-tin-oorixia.jpg

Το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει στην αναπαραγωγική σας οδό για έως και πέντε ημέρες υπό τις κατάλληλες συνθήκες, αλλά ένα ωάριο διαρκεί μόνο για 12 έως 24 ώρες μετά την απελευθέρωσή του. Το σεξ πριν από την ωορρηξία ενισχύει τις πιθανότητες να υπάρχει σπέρμα γύρω για να βρεθεί με το ωάριο μόλις φύγει από την ωοθήκη. Έτσι με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται και οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Εάν παρακολουθείτε τη βλέννα του τραχήλου της μήτρας, αφιερώστε χρόνο για να κάνετε το σεξ όταν αρχίσετε να βλέπετε βλέννα γόνιμης ποιότητας—αυτή τη σύσταση ωμού ασπραδιού αυγού.

Εάν είστε λιγότερο διατεθειμένες να παρακολουθείτε σχολαστικά τα σημάδια γονιμότητας, μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε σεξ τουλάχιστον μερικές φορές την εβδομάδα μόλις τελειώσει η περίοδός σας (κάθε δεύτερη μέρα είναι ακόμα καλύτερη). Το να είστε απασχολημένοι τακτικά μετά την περίοδό σας διασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε την πιο γόνιμη μέρα μετά την περίοδό σας, ειδικά εάν η διάρκεια του κύκλου σας ποικίλλει από μήνα σε μήνα.

Βήμα 4ο: Δοκιμάστε μερικές προτεινόμενες θέσεις

Μερικές θέσεις μετά το σεξ αξίζει να τις δοκιμάσετε, όπως αναφέρει και ο Dr. Williams:

Ξαπλώστε ανάσκελα μετά το σεξ. «Επειδή ο κόλπος έχει φυσικά κλίση προς τα κάτω, το να ακουμπάς στην πλάτη σου μετά το σεξ επιτρέπει στο σπέρμα να συγκεντρωθεί εκεί, κάτι που δίνει στα σπερματοζωάρια ένα πλεονέκτημα στο να κολυμπούν προς το ωάριο σου», λέει ο Δρ Ουίλιαμς. Να κρατάτε και τα πόδια σας ψηλά ή όχι; Όπως αναφέρει και ο γιατρός, "κακό" δεν κάνει αλλά μάλλον δεν βοηθάει περισσότερο απ' ό,τι το να ξαπλώνεις.

Κάντε σεξ πριν τον ύπνο: Αν και ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων είναι υψηλότερος το πρωί, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει η βέλτιστη ώρα της ημέρας για σεξ όσον αφορά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Ωστόσο, το να κάνετε σεξ πριν πέσετε για ύπνο είναι ένας εύκολος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα μείνετε στη θέση "ανάσκελα" μετά.

Βήμα 5ο: Αποφύγετε τα λάθη

Όσον αφορά το σεξ που γίνεται αποκλειστικά για να συλλάβει ένα ζευγάρι, είναι καλύτερο να αποφεύγετε ορισμένα λιπαντικά. Μερικά ζευγάρια μπορεί να πιστεύουν ότι το λιπαντικό βοηθά το σπέρμα να κινείται πιο γρήγορα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ορισμένα λιπαντικά μπορούν πραγματικά να εμποδίσουν τις προσπάθειες εγκυμοσύνης. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές φόρμουλες αλλάζουν την ισορροπία του pH στον κόλπο και μειώνουν την κινητικότητα του σπέρματος. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν κάποιες φιλικές προς το σπέρμα επιλογές λιπαντικού.

Επιπλέον, μην ανησυχείτε εάν δεν έχετε οργασμούς όταν προσπαθείτε να συλλάβετε. Αν και οι οργασμοί είναι ένα μεγάλο προνόμιο του ικανοποιητικού σεξ, δεν σας βοηθούν να μείνετε έγκυος γρηγορότερα ή ευκολότερα.

Βήμα 6ο: Κάντε τεστ εγκυμοσύνης

Όσο νωρίτερα επιβεβαιώσετε μια εγκυμοσύνη, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας και να ξεκινήσετε την προγεννητική φροντίδα. Τα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι λειτουργούν ανιχνεύοντας τα επίπεδα ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG) στα ούρα σας. Τα επίπεδα αυτής της ορμόνης, που παράγεται από τον πλακούντα, αυξάνονται γρήγορα στην αρχή της εγκυμοσύνης.

Η αναμονή και ο έλεγχος λίγες ημέρες μετά την απώλεια της περιόδου σας θα δώσει ακριβή αποτελέσματα.

Βήμα 7ο: Προσπαθήστε ξανά

Ο χρόνος που χρειάζεται για να μείνετε έγκυος εξαρτάται από πολλά πράγματα, από την ηλικία και το ιστορικό της υγείας σας μέχρι τον μοναδικό σας έμμηνο κύκλο και παράγοντες τρόπου ζωής. Αν και είναι δυνατό να συλλάβετε με την πρώτη σας προσπάθεια, οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν για αρκετούς κύκλους πριν λάβουν το θετικό τεστ εγκυμοσύνης.

Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερα από τα μισά ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν μένουν έγκυες μέσα σε έξι μήνες και περίπου το 85% συλλαμβάνει μέσα σε ένα χρόνο.

Εάν αυτή τη φορά δεν έχετε θετικό τεστ εγκυμοσύνης, δεν είστε μόνοι. Οι περισσότεροι ειδικοί συμβουλεύουν να επισκεφτείτε έναν ειδικό γονιμότητας εάν δεν συλλάβετε εντός 12 μηνών από την προσπάθεια εάν είστε κάτω των 35 ετών (ή εντός έξι μηνών εάν είστε άνω των 35 ετών). Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό γονιμότητας νωρίτερα.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή απλά θέλετε να δώσετε στον εαυτό σας τις καλύτερες πιθανότητες να συλλάβετε γρήγορα, μη διστάσετε να κλείσετε ένα ραντεβού πριν τη σύλληψη με τον γυναικολόγο σας ή κάποιον ειδικό σε θέματα υπογονιμότητας.

πηγή: Parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved