9 πασχαλινά βιβλία - Προτάσεις για μωρά, νήπια και παιδιά δημοτικού

Μαζί με τα γλυκά, κάντε δώρο στα παιδιά σας ή τα βαφτιστήρια σας βιβλία.

Μαργαρίτα Νικολάου
9 πασχαλινά βιβλία - Προτάσεις για μωρά, νήπια και παιδιά δημοτικού
Bigstock

Οι πασχαλινές διακοπές φέρνουν εκτός από όμορφες οικογενειακές στιγμές και δώρα. Τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς τη λαμπάδα και τα δώρα του νονού και της νονάς. Εκτός από τα παπούτσια, το τσουρέκι και το σοκολατένιο αυγό (που πάντα συνοδεύουν τη λαμπάδα) μπορείτε κάνετε δώρο σε ένα παιδί και ένα βιβλίο.

Είτε πρόκειται για ένα υφασμάτινο βιβλίο που θα κάνετε δώρο στο μωράκι σας ή το βρεφάκι βαφτιστήρι σας που γιορτάζει το πρώτο του Πάσχα, είτε πρόκειται για ένα βιβλίο που προορίζεται για παιδιά νηπιακής και μεγαλύτερης ηλικίας, δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο και συναρπαστικό από ενα βιβλίο που θα εξάψει την φαντασία τους.

Τα παρακάτω βιβλία είναι η τέλεια επιλογή για να κάνετε ένα πασχαλινό δώρο στα παιδιά σας όσοι είστε γονείς και όσοι είστε νονοί και νονές.

Γιατί το βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο παιδί

Πασχαλινά βιβλία για παιδιά

Η Ανάσταση του Χριστού

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά "Η πρώτη μου βίβλος" για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας που αντλεί τις ιστορίες της από τα βιβλία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, με σκοπό να τις αφηγηθεί με τρόπο σύγχρονο και ζωντανό στα παιδιά.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Οι Μικροί Κύριοι και τα Πασχαλινά αβγά

O κύριος Χαρούμενος οργανώνει ένα κυνήγι πασχαλινών αβγών για τους φίλους του και ζητάει από τον κύριο Απίθανο να κρύψει τα αβγά στα πιο απίθανα μέρη! Θα μπορέσουν οι Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες να βρουν όλα τα κρυμμένα πασχαλινά αβγά, ακόμα και αυτό που είναι αόρατο;

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Η Μεγάλη Εβδομάδα του Νικόλα

"Η μεγάλη βδομάδα του Νικόλα" προσφέρει στους γονείς και στα παιδιά ένα βιβλίο γεμάτο μητρική τρυφερότητα που θα εισάγει τα μικρά παιδιά στην ατμόσφαιρα της πορείας προς το Πάσχα.

Το βιβλίο παρουσιάζει την εικόνα του ευαγγελικού γεγονότος που εμπνέει την κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Παράλληλα, την αντιστοιχεί με το κύριο γεγονός που συμβαίνει εντός του Ναού και στο οποίο καλείται το παιδί να συμμετέχει ενεργά.

Τα κείμενα είναι απλά και έμμετρα, κρύβουν όμως μια άκρως εμπεριστατωμένη θεολογική και παιδαγωγική προσέγγιση.

Εκδόσεις Άθως Παιδικά

Πάσχα στο χωριό των ιστοριών

Το Πάσχα είναι η καλύτερη αφορμή για να γιορτάσουμε την αγάπη και το δώρο της ζωής! Μέσα από κάλαντα, ποιηματάκια και συγκινητικές θρησκευτικές ιστορίες, θα περιηγηθούμε στα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας και θα ξαναζωντανέψουμε τις οικογενειακές αναμνήσεις από τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης.

Εκδόσεις Suaseta

Το κυνήγι των πασχαλινών αυγών

Το κυνήγι των πασχαλινών αβγών ξεκινά! Το λιονταράκι πάνω-κάτω χοροπηδά. Το ελεφαντάκι βρίσκει το πρώτο με χαρά. Η καμηλοπάρδαλη ψάχνει ακόμα πιο ψηλά. Βρες μαζί με τα ζωάκια όλα τα πολύχρωμα αβγά!

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Παιδική Πασχαλιά

Η διασκευή και απόδοση των κειμένων του βιβλίου «ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ» έγινε με πλήρη σεβασμό στη γλώσσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Περιλαμβάνει παράρτημα με το αυθεντικό κείμενο του συγγραφέα. Το βιβλίο προλογίζει η κ. Αθηνά Παπαγεωργίου, διευθύντρια του Μουσείου Αλ. Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο, γενέτειρα του συγγραφέα

Εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία

Η πασχαλίτσα και το κουνελάκι

Η Παιχνιδούπολη του κυρ-Μανώλη ήταν το πιο όμορφο κατάστημα της γειτονιάς. Eίχε αμέτρητα παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά. Φέτος ειδικά ο κυρ-Μανώλης πήρε πολύχρωμα κομμάτια ύφασμα και έφτιαξε μόνος του μία κόκκινη πασχαλίτσα και ένα χρωματιστό κουνελάκι. Ήταν τόσο όμορφα τα δυο ζωάκια, που αποφάσισε να τα βάλει να κρατιούνται χέρι-χέρι στο κέντρο της μεγάλης βιτρίνας. Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, ο κυρ-Μανώλης πήρε την πασχαλίτσα, την έβαλε σ' ένα πολύχρωμο κουτί, το τύλιξε και το προσέφερε στην μικρή Αντιγόνη μαζί με τη λαμπάδα που της αγόρασε η νονά της. Θα ξανασυναντηθούν άραγε πάλι οι δύο αχώριστοι φίλοι μας; Και η προσευχή της μικρής Αντιγόνης, άραγε θα φτάσει ως τον ουρανό; Είναι αλήθεια ότι ο Χριστός αγκαλιάζει τα μικρά παιδιά όταν ζητούν τη βοήθειά του;

Εκδόσεις Θύρα (Σταμούλη Α.Ε)

Πάσχα - Με γιορτινές κατασκευές και χειροτεχνίες/I love to craft

Για τα παιδιά της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας ένα πλούσιο βιβλίο με χειροτεχνίες, χρωμοσελίδες και αυτοκόλλητα για τα πασχαλινά αυγά σχεδιασμένα από την Αγγελική Δελεχά. Περιέχει επίσης μία αφίσα με δύο εικόνες της Ανάστασης φιλοτεχνημένες από την Χριστίνα Δουληγέρη. Το μικρό αυτό βιβλίο που βρίσκεται σήμερα στην πέμπτη έκδοση θα απασχολήσει τα παιδιά στην τάξη ή στο σπίτι με ευχάριστο τρόπο εισάγοντάς τα παράλληλα στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών.

Εκδόσεις Θύρα

Βρεφικό Μαλακό Βιβλιαράκι

Brand - Baby Clementoni

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved