Τι να κάνεις στο σπίτι με τα παιδιά σου μια βροχερή μέρα

10 ιδέες για να περάσετε όμορφα μέσα στο σπίτι μια βροχερή μέρα με τα παιδιά.

Μαργαρίτα Νικολάου
Τι να κάνεις στο σπίτι με τα παιδιά σου μια βροχερή μέρα
Bigstock

Ο καιρός κρυώνει και οι βροχές έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Σε κάποιες περιοχές μάλιστα έχει χιονίσει και αυτό σημαίνει ότι πολλά παιδιά θα περάσουν τις μέρες τους μέσα στο σπίτι. Βλέπετε το κρύο, η βροχή και το χιόνι δεν επιτρέπουν το παιχνίδι εκτός σπιτιού.

Από το να ψήσετε μπισκότα, κέικ, να διακοσμήσετε γλυκά ή να φτιάξετε χειροτεχνίες και κατασκευές, υπάρχουν πολλές ιδέες για να διασκεδάσει ένα παιδί στο σπίτι.

Εμείς για να σας βοηθήσουμε θα σας δώσουμε μερικές ιδέες και λύσεις για να περάσετε μια υπέροχη μέρα μέσα στο σπίτι. Τι και αν έξω κάνει κρύο και βρέχει;

ti-na-mageirepso-simera-(9).jpg

Ψήστε κέικ, μπισκότα ή brownies

Υπάρχουν πολλές εύκολες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας. Ακόμη και με τα μεγαλύτερα παιδιά σας που αν θέλουν μπορούν να προσπαθήσουν να φτιάξουν μόνα τους ένα κέικ.

Βρείτε μια αγαπημένη συνταγή για κέικ, μπισκότα, cupcakes ή brownies.

Μάθημα χορού

Διοργανώστε ένα μάθημα χορού ζητώντας από το παιδί σας να διαλέξει τη μουσική και τα βήματα. Εσείς θα είστε ο/η μαθητής/τρια και το παιδί σας ο δάσκαλος που θα σας δείχνει τα βήματα που πρέπει να κάνετε.

Πηδήξτε, φωνάξτε, τραγουδήστε και γίνετε για λίγο ξανά παιδιά και εσείς.

Ντυθείτε με αστεία ρούχα

Ανοίξτε τις ντουλάπες σας και αφήστε το παιδί σας να διαλέξει ελεύθερα ρούχα δικά σας ή του συζύγου σας. Βγάλτε από το πατάρι, αποθήκη τις αποκριάτικες στολές και αυτοσχεδιάστε.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και μεταμορφωθείτε μαζί με τα παιδιά σας.

peirama-me-patata-gia-paidia.jpg

Πώς θα κάνετε το πείραμα με την πατάτα και θα εντυπωσιάσετε τα παιδιά σας.

Bigstock

Πειράματα

Μπορεί να σας φαίνεται τρελή η ιδέα όμως τα πειράματα είναι εντυπωσιακά και θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας. Εμείς έχουμε γράψει πολλές φορές για τα πειράματα και θα βρείτε εδώ πολλές ιδέες με διαφορετικά υλικά.

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια

Αφήστε τις συσκευές στην άκρη και βγάλτε από τις βιβλιοθήκες και τα συρτάρια τα επιτραπέζια παιχνίδια. Διοργανώστε μια όμορφη βραδιά ή απόγευμα και παίξτε όλοι μαζί.

Φτιάξτε ουράνια τόξα

Σχεδιάστε σε χαρτιά ουράνια τόξα και έπειτα κολλήστε στη μια άκρη και την άλλη βαμβάκια για σύννεφα.

kataskeyi-apo-rolo-ygeias.jpg

instagram/fraeullein_jasmin

Κατασκευές με ρολά από χαρτί υγείας

Αυτές οι κατασκευές ξετρελαίνουν τα παιδιά. Μην πετάξετε τα ρολά από το χαρτί υγείας. κρατήστε τα και φτιάξτε όμορφες κατασκευές μαζί με τα μικρά σας. Δείτε εδώ μερικές ιδέες.

Παίξτε μουσικές καρέκλες

Θυμάστε τις μουσικές καρέκλες; Παίξτε αυτό το παιχνίδι όλοι μαζί στο σπίτι και δεν θα σταματήσετε να γελάτε. Πιστέψτε μας.

Αγαλματάκια ακούνητα

«Αγαλματάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα;» - μιλήστε τα παιδιά σας για αυτό το παιχνίδι, πείτε τους ιστορίες από τα δικά σας παιδικά χρόνια και παίξτε το ξανά μαζί.

Παίξτε κρυφτό

Ακόμη ένα παιχνίδι που θα κάνει την οικογένειά σας να γελάσει πολύ είναι το κρυφτό. Μπορεί εσείς να δυσκολευτείτε να κρυφτείτε μέσα στο σπίτι με επιτυχία όμως το παιδί σας σίγουρα θα σας ξαφνιάσει από τις κρυψώνες που θα βρει μέσα σε αυτό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved