Διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε στο αυτοκίνητο

Θα ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο; Αυτά τα road trip παιχνίδια θα κρατήσουν τα παιδιά σας απασχολημένα όσο εσείς οδηγείτε.

Διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε στο αυτοκίνητο

Ταξίδι με το αυτοκίνητο -  Παιχνίδια για το αυτοκίνητο

Bigstock

Τα ταξίδια με το αυτοκίνητο δεν είναι και τόσο δύσκολα τελικά. Εντάξει, ίσως είναι για όσους είναι γονείς με μικρά παιδιά - όμως υπάρχει τρόπος να τα κρατήσετε απασχολημένα για να μην διαμαρτύρονται και λένε συνεχώς «Φτάσαμε ή όχι ακόμα;».

Πόσες πινακίδες είδατε;

Πριν φύγετε από το σπίτι εκτυπώστε μια σελίδα Α4 έχοντας επάνω φωτογραφίες από σήματα που θα συναντήσετε στον δρόμο σας. Φτιάξτε ένα κουτάκι δίπλα και ζητήστε από τα παιδιά σας στο τέλος του ταξιδιού να σημειώσουν πόσες πινακίδες μέτρησαν.

Φτιάξτε ερωτήσεις

Πριν ταξιδέψετε φτιάξτε ερωτήσεις που σίγουρα γνωρίζουν τα παιδιά σας. Εμπνευστείτε από παιδικές ταινίες που έχουν δει ή γενικότερα από πράγματα που τα ενδιαφέρουν. Έτσι θα κρατάτε τα μυαλουδάκια τους απασχολημένα όσο ταξιδεύετε.

Ώρα για μια ιστορία

Φτιάξτε μια ιστορία ή αγοράστε ένα παραμύθι που δεν έχουν ακούσει ποτέ ξανά. Έτσι θα έχουν περιέργεια για το τι θα γίνει στη συνέχεια και θα ακούνε με προσοχή όσο τους την αφηγείστε.

Φτιάξτε μια πρόταση

Δώστε δύο λέξεις άσχετες στα παιδιά σας και έπειτα ζητήστε τους να σας φτιάξουν μια πρόταση με αυτές. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι οι λέξεις που τους δίνετε είναι «κλειδιά» και «αναψυκτικό». Μια πρόταση που μπορεί το μικρό σας να σκεφτεί ίσως είναι .... «Ο μπαμπάς μου ζήτησε τα κλειδιά από το πάγκο της κουζίνας και εγώ του πήγα το κουτάκι με το αναψυκτικό, αφού αυτό βρήκα μόνο πάνω στον πάγκο».

Θα πρέπει οι προτάσεις να βγάζουν νόημα γι' αυτό και θα πρέπει να δείξετε εσείς στο παιδί σας τον τρόπο που θα το κάνει.

Βρες το τραγούδι

Βάλτε να παίζου οι εισαγωγές από διάφορα τραγούδια που γνωρίζουν τα παιδιά σας και ζητήσετε τους να μαντέψουν πιο τραγούδι είναι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved