Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Σαββατοκύριακο σημαίνει χρόνος με την οικογένεια, ξεκούραση, χαλάρωση. Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και αυτήν την Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Εάν λοιπόν δεν έχει φύγει ακόμα για τις καλοκαιρινές σας διακοπές και τα παιδιά βαριούνται να κάνουν στο σπίτι τα ίδια και τα ίδια, πάρτε ιδέες από τις παρακάτω προτάσεις μας.

Καλοκαιρινά πειράματα για παιδιά

peiramata-gia-paidia-kalokairi.jpg

Η ενασχόληση με τα πειράματα έχει πολλά οφέλη για το παιδί. Κάνοντας πειράματα το παιδί εξοικειώνεται με νόμους φυσικής και χημείας, εξασκεί τις κινητικές του δεξιότητες, μαθαίνει να παρατηρεί, να σκέφτεται και βελτιώνει την κριτική του σκέψη. Εκτός των παραπάνω, τα πειράματα για παιδιά είναι και μία άκρως διασκεδαστική δραστηριότητα με την οποία τα μικρά σας θα περάσουν τον χρόνο σας ευχάριστα και μαθαίνοντας.

Υπάρχουν πολλά πειράματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι και μάλιστα αξιοποιώντας υλικά που ήδη έχετε. Ένεκα καλοκαιριού, εμείς σας προτείνουμε πειράματα με πάγο και νερό που δεν θα διασκεδάσουν, αλλά και θα δροσίσουν τα παιδιά τις μέρες του καύσωνα που έρχονται. Δείτε τα εδώ.

STEM: Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά

peiramata-gia-paidia-9.jpg

Σκοπός της εκπαίδευσης STEM είναι να συνδέσει τη μάθηση –θεωρητική γνώση- με την πραγματικότητα –πρακτική εφαρμογή. Οι δραστηριότητες που θα δείτε εδώ είναι κατάλληλες για παιδιά όλων των ηλικιών και πέρα από επιμορφωτικές, είναι και πολύ διασκεδαστικές για τα παιδιά.

Φτιάξτε κατασκευές από χαρτί

Προμηθευτείτε απλά υλικά, καθίστε στη βεράντα και φτιάξτε μαζί τους όμορφες, καλοκαιρινές κατασκευές. Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι άλλωστε μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών ήδη από τη νηπιακή τους ηλικία και υπάρχουν πολλές κατασκευές κατάλληλες και για παιδιά αυτών των ηλικιών.

Επιπλέον, η ενασχόληση με τις χειροτεχνίες δεν είναι μόνο διασκεδαστική, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμη για τα μικρά μας, καθώς τα βοηθά να εξελίξουν τη δημιουργικότητά τους και να εξασκήσουν τη συγκέντρωση και τις κινητικές τους δεξιότητες. Δείτε τις εδώ.

Δείτε καλοκαιρινές ταινίες

https://www.instagram.com/p/BsN257hHFZ6

Διοργανώστε μία βραδιά ταινιών και δείτε με τα παιδιά ταινίες που λατρέψατε κι εσείς ως παιδιά. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

Εξόρμηση σε παραλίες εντός Αττικής

paralies-gia-paidia.jpg

Οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει καύσωνα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη. Εάν ακόμα δεν έχετε φύγει για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας και να δροσιστείτε σε παραλίες εντός Αττικής. Δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζετε και αυτές οι τρεις που θα δείτε εδώ, είναι κατάλληλες και kids-friendly.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved