Tips για μαμάδες: Χρήσεις του ψαλιδιού κουζίνας που δεν έχετε σκεφτεί

Πώς μπορεί να σας φανεί χρήσιμο το ψαλίδι κουζίνας.

Tips για μαμάδες: Χρήσεις του ψαλιδιού κουζίνας που δεν έχετε σκεφτεί

Ψαλίδι κουζίνας στον πάγκο της κουζίνας 

Bigstock

Το ψαλίδι κουζίνας είναι ιδιαίτερα πρακτικό και πιο ασφαλές από το μαχαίρι.

Εκτός από τις πλαστικές συσκευασίες που ανοίγετε γρήγορα και άνετα, μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει σε αρκετές δουλειές στην κουζίνα.

Μυρωδικά

Ο πιο εύκολος να γρήγορος τρόπος να ψιλοκόψετε τα μυρωδικά σας είναι με το ψαλίδι κουζίνας. Δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε ξύλο κοπής. Ψιλοκόβετε με το ψαλίδι απευθείας στο μπολ, την κατσαρόλα, τη σαλάτα. Βότανα και μπαχαρικά που θα μπορούσαν να κοπούν με ψαλίδι κουζίνας είναι το σχοινόπρασο, ο βασιλικός , ο μαϊντανός, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλινο, κ.α.

mirodika-diatiridi.jpg

Φρέσκα μυρωδικά για το μαγείρεμα

Καυτερές πιπεριές

Αν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε στη μαγειρική καυτερές πιπεριές είναι πιθανόν να φοράτε γάντια. Έχετε σκεφτεί όμως να κόψετε την πιπεριά με το ψαλίδι; Είναι ένας εύκολος τρόπος να μη γεμίσουν τα χέρια σας καψακαϊνη.

Μπέικον

Μαγειρεύετε καρμπονάρα, ομελέτα ή ζυμαρικά και θέλετε να προσθέσετε μπέικον; Κόψτε το μικρά κομμάτια με το ψαλίδι, γρήγορα και χωρίς να λερώσετε το ξύλο κοπής.

tortigies.jpg

Ψημμένες τορτίγιες

Τορτίγιες

Οι τορτίγιες σε λεπτά κομμάτια γίνονται τραγανά τσιπς που είναι πιο υγιεινά για τα παιδιά. Με το ψαλίδι λοιπόν κόψτε σε λεπτές λωρίδες τις τορτίγιες και στη συνέχεια αφού προσθέσετε μπαχαρικά τις ψήνετε για μερικά λεπτά στον φούρνο.

Κρέας και θαλασσινά

Το ψαλίδι κουζίνας μπορεί επίσης να σας γλιτώσει από το να κόψετε κρέας, θαλασσινά ή ψάρια σε ξύλο κοπής. Συγκεκριμένα, κόβετε με το ψαλίδι τη ράχη του κοτόπουλου ή το στήθος αν θέλετε το μαγειρέψετε μικρές μπουκιές , το κεφάλι της γαρίδας, τα πόδια του καβουριού ή ακόμα και το λίπος από το κρέας.

Πηγή: themountainkitchen.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved